Bilosnić u Austriji, Albaniji i Bosni i Hercegovini

1. Na Susretima pjesnika hrvatske izvandomovinske lirike u Solinu
Na Susretima pjesnika hrvatske izvandomovinske lirike u Solinu

Poslije nastupa na 16. Susretu pjesnika hrvatske izvandomovinske lirike održanom u Solinu, gdje je među pjesnicima iz Amerike, Kanade, Europe, Južne Amerike, i Hrvatske, kao gost-recenzent nastupio i Tomislav Marijan Bilosnić, hrvatski književnik i slikar bilježi umjetničke uspjehe i na drugim stranama svijeta

Glasnik Hrvatskog diplomatskog kluba od 20. travnja 2016. godine zabilježio je Bilosnićevu izložbu „Povratak tigra“ i književni nastup u Hrvatskom centru u Beču (Austrija).

2 Bilosnić objavljen u Lajm
Bilosnić objavljen u Lajm

Albanski tjednici „Nacional“ iz Tirane (Albanija) i „Lajm“ iz Skopja (Makedonija) u svojim najnovijim brojevima donijeli su na cijeloj stranici Bilosnićev prikaz haiku zbirke albanskog pjesnika Mustafe Spahiu „Ni bambus, ni ključ / As bambus, as katinar“, koje je prevedena na hrvatski i objavljena u izdanju nakladničke kuće 3000 godina Za dar.

3. Molitva svetom Franji u Nacionalu u Tirani
Molitva svetom Franji u Nacionalu u Tirani

Poznati tjednik „Nacional“ od 3. srpnja 2016. godine na naslovnoj stranici najavljuje Biolsnićevu poemu „Molitva sv. Franji“, koju donosi na svojoj 11. stranici u albanskom prijevodu. „Molitva svetom Franji“, prvotno objavljena u Bilosnićevoj zbirci pjesama „Molitve“ nagrađenoj prestižnom nagradom „Tin Ujević“, uz albanski jezik do sad je prevedena na španjolski, njemački i slovenski jezik. Ova je pjesma uvrštena i u antologiju pjesništva o Svetom Frani, kao što se nalazi i na poznatom španjpolskom književnom portalu Salamanca“.

4.Nacional s Bilosnićevom recenzijom knjige Mustafe Spahiu
Nacional s Bilosnićevom recenzijom knjige Mustafe Spahiu

Ovih dana Bilosnić je pozvan i na Kulturno – vjerska manifestacija „Dani svetog Ilije Proroka 2016.“ na V. pjesničko sijelo u čast don Jurja Gospodnetića, koje će se održati 22. srpnja na Vidikovcu u Koritima nedaleko Bosanskog Grahova u Bosni i Hercegovini.