Skip to content

60. Ljetne priredbe: Martin Draušnik, violina & Krešimir Bedek, gitara

60. Ljetne priredbe: Martin Draušnik, violina & Krešimir Bedek, gitara
Grad Krk | Scena Zidine (Trg krčkih glagoljaša) | 21. 07. 2016. | 21.30

krk

U program klasične glazbe 60. Ljetnih priredbi, 21. srpnja 2016. godine na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati, uvodi zajednički koncert Martina Draušnika i Krešimira Bedeka koji će simfonijom združenog zvuka violine i gitare donijeti presjek klasične glazbe 18., 19. i 20. stoljeća

Martin Draušnik diplomirao je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Maje Dešpalj-Begović, a školovanje je, kao stipendist Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, nastavio na Hochschule für Musik u Freiburgu, završivši poslijediplomski studij pod mentorstvom Latice Honde-Rosenberg. Daljnje usavršavanje uslijedilo je na Hochschule für Musik und Darstellende Kunst u Stuttgartu, gdje je završio solistički studij u klasi jednog od najpoznatijih svjetskih violinista, Ingolfa Turbana, da bi na koncu svoje obrazovanje proširio i na violu, diplomiravši je, pod vodstvom Aleksandra Miloševa, na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tijekom školovanja osvojio je brojne nagrade i priznanja. Kao član raznih orkestara nastupao je u svim važnijim europskim koncertnim dvoranama, dok se kao solist predstavljao uz Zagrebačku filharmoniju i Ansambl Cantus. Recitale redovito održava u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji i Italiji. Jedan je od osnivača Gudačkog kvarteta Porin te djeluje kao stalni član ansambla Zagreb trio. Koncertni je majstor Zagrebačke filharmonije te ansambla I Virtuosi di Paganini.

Krešimir Bedek diplomirao je gitaru u klasi Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Poslijediplomski studij završio je u Nizozemskoj u klasi Zorana Dukića, i to na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu. Docent je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dosad je nastupao u Hrvatskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj, Španjolskoj, Portugalu, Izraelu, Estoniji i Rusiji, svirajući solistički, uz orkestre te u raznim komornim sastavima. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu.