Skip to content

ZFF gostuje u Ljetnom kinu Tuškanac

Zvjezdano nebo nad nama i ZFF-ovi filmovi pred nama (na velikom platnu Ljetnog kina Tukanac)

27fca1bb0Od ponedjeljka, 18. srpnja do subote, 23. srpnja u Ljetnom kinu Tuškanac gostuje Zagreb Film Festival: dok iščekujemo nadolazeće izdanje ZFF-a (koje će se održati od 12. do 20. studenog 2016.), prisjetit ćemo se ostvarenja prikazanih na prethodna dva festivalska izdanja, i to u jedinstvenom noćnom ambijentu ljetnog kina, u neposrednoj blizini šumovitog osvježenja Dubravkinog puta.

Program gostujućih ZFF-ovih filmova uključuje i lanjskog laureata, Oscarom nagrađenog ‘Saulovog sina’, a tu su i dirljivo tursko ostvarenje ‘Mustang’, ovjenčano Nagradom LUX i uspoređivano s kultnim ‘Samoubojstvima nevinih’ Sofije Coppole, eksplozivan film o ‘bandi’ mladih djevojaka iz pariških predgrađa (‘Cure’), kao i film o zastrašujućem istinitom događaju koji je dio etopijske svakodnevice (‘Hrabra djevojka’). Publika će moći uživati i u toplom i duhovitom ostvarenju ‘Ovnovi’, sjajnom primjerku sve popularnije i upečatljivije islandske kinematografije, koju ju The Guardian prozvao “Hollywoodom na sjeveru”.

A ukoliko ljetne temperature postanu neizdržive, ledeno osvježenje donijet će crnohumorna drama ‘Turist’ švedskog provokatora Rubena Östlunda – ova opako duhovita te brutalno inteligentna i originalna studija ljudske prirode prati naizgled savršenu četveročlanu švedsku obitelj na odmoru u snježnom planinskom okolišu francuskih Alpi.

. . . . .

Raspored projekcija:

pon 18.7. – 21:30 – Ovnovi

uto 19.7. – 21:30 – Hrabra djevojka

sri 20.7. – 21:30 – Saulov sin

čet 21.7. – 21:30 – Cure

pet 22.7. – 21:30 – Turist

sub 23.7. – 21:30 – Mustang

Ulaznice po cijeni od 20 kn možete nabaviti na blagajni kina Europa (Varšavska 3) ili na blagajni Ljetnog kina Tuškanac (sat vremena uoči početka projekcije).