Skip to content

Trump za potpredsjednika SAD-a izabrao Mikea Pencea

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump donio je prvu pravu predsjedničku odluku – objavio je da će potpredsjednik SAD-a biti Mike Pence, guverner savezne države Indiana

photo Henning Witzel

Pence je iskusan političar koji pripada konzervativnom krilu republikanaca te uživa ugled u stranci. Po struci je odvjetnik, bio je i radijski voditelj političkih emisija, a Indianu je 12 godina zastupao u Kongresu.

Trump je odluku objavio na Twitteru, odgodivši konferenciju za novinare s petka na subotu zbog terorističkog napada u Francuskoj.

Izgledni republikanski predsjednički kandidat do posljednjeg je trenutka bio neodlučan oko izbora političara s kojim želi u pohod na Bijelu kuću. Odluku je morao donijeti prije republikanske stranačke konvencije koja u ponedjeljak počinje u Clevelandu. Tamo će i formalno prihvatiti kandidaturu.

Mjere sigurnosti u Clevelandu su iznimne. Policija se za događaj pripremala dulje od godinu dana. Trumpovi simpatizeri i protivnici najavili su prosvjede, a policija očekuje sukobe i nasilje među suprotstavljenim skupinama. hrt

See also  Sjedinjene Države odobrile nove lijekove za liječenje koronavirusa