Skip to content

Kino Europa: Što gledati ovoga tjedna?

photo Jason McCann

U novi ljetni tjedan ulazimo uz jedan filmski novitet: od ponedjeljka, 11. srpnja na našem programu možete gledati film ‘Pelé: legenda je rođena’, biografski film o legendarnom Brazilcu, najboljem nogometašu svih vremena. Film možete pogledati u ponedjeljak (11.7.) u 20:45, u utorak (12.7.) u 18:30, četvrtak (14.7.) u 19 h, u petak (15.7.) u 21:15 te u subotu (16.7.) u 18:30 h.

Utorak (12.7.) možete provesti uz urbenesnu belgijsku komediju ‘Potpuno novi zavjet’(u 20:30) ili pak uz domaće zabavno ostvarenje Antonija Nuića, ‘Život je truba’ (u 21 h). U srijedu (13.7.) na programu je još jedan domaći film, i to tzv. “prva domaća partizanska komedija” – ‘Narodni heroj Ljiljan Vidić‘ (u 21:15 h). ‘Trumbo’, hvaljenu ekranizaciju priče o holivudskom scenaristu Daltonu Trumbu (dvostrukom oskarovcu i autoru scenarija za mnoge klasike, poput ‘Praznika u Rimu’), možete pogledati u četvrtak (14.7.) u 21 h.

U vikend vas može uvesti jedna od četiri projekcija koje su na rasporedu u petak (15.7.), a mi predlažemo da svakako pogledate (ukoliko već niste) nagrađivani turski film ‘Mustang’ (u 21 h), emotivno ostvarenje o odrastanju pet sestara u konzervativnoj sredini ruralne Turske. Film, nagrađen Nagradom LUX, kritika je usporedila s kultnim ‘Samoubojstvima nevinih’ Sofije Coppope. U subotu (16.7.) pogledajte jedan od hit filmova protekle sezone – ‘Jastog’, originalnu mračnu satiru Yorgosa Lanthimosa s Colinom Farrellom i Rachel Weisz (u 20:30). Istoga dana možete otkriti drugu stranu legendarne rock zvijezde i ikone hippie generacije u dokumentarnom filmu ‘Janis’ (u 19 h).

Nedjelju (17.7.) možete pak provesti uz dvojicu šarmantnih ostarjelih prijatelja (M. Caine i H. Keitel) koji se odmaraju u luksuznom hotelu u pitoresknim švicarskim Alpama: ‘Mladost’ Paola Sorrentina pogledajte u 20:45 h. Ne zaboravite i da tijekom tjedna imate ukupno četiri prilike da pogledate ljetni kino hit ‘Rasprskavanje’ s Ralphom Fiennesom i Tildom Swinton, a na programu je i niz drugih filmova -> cjelokupni program provjerite ovdje

See also  4. Postira Seaside Film Festival pratilo 1500 gledatelja