Skip to content

Jeunesses Musicales Jazz World Orchestra

Za večeras najavljena izvedba mjuzikla Cesta na Ljetnoj pozornici Bundek iz tehničkih razloga je otkazana, no manifestacija je dobila više nego adekvatnu “zamjenu”: Jeunesses Musicales Jazz World Orchestra prvotno najavljen na festivalu Zagreb Classic nastupa večeras u 21:00 na Ljetnoj pozornici omiljenoga zagrebačkog jezera

JM Jazz World Orchestra

Zagreb – Bogata je i raznolika ponuda Zagrebačkoga kulturnog ljeta – ZgKUL, a doista kul je ovih večeri biti u Novome Zagrebu i osvježiti se odličnim koncertima Ljetne pozornice Bundek!

Nakon sjajne Tamare Obrovac i vrhunskih glazbenika njezina Transhistria Ensemblea (7.7.), ljetna pozornica ovoga omiljenoga zagrebačkog jezera ugostila je slovenski Kvartet Mascara u prekrasnoj večeri fada (8.7.), potom članove Cubisma (9.7.), a u nedjelju 10.7. i atraktivni ansambl Sudar Percussion koji je u društvu dua I.N.K. Experiment predstavio zajednički projekt “Watchers of the skies – glazba kultnih grupa i glazbenika 60-ih, 70-ih i 80-ih”.

Za večeras – u ponedjeljak 11.7. najavljena izvedba mjuzikla Cesta iz tehničkih je razloga otkazana, no manifestacija je dobila više nego adekvatnu “zamjenu”: Jeunesses Musicales Jazz World Orchestra najavljen prvotno na festivalu Zagreb Classic nastupit će u 21:00 na Ljetnoj pozornici Bundek!

Već petu godinu zaredom 20 najboljih jazz talenata između osamnaest i dvadeset i šest godina okuplja se u čarobnom dvorcu mjesta Weikersheim u Njemačkoj i tu kroz tjedan dana pripremaju program za nastupe na europskoj turneji. Orkestar je projekt Međunarodne glazbene mladeži (Jeunesses Musicales International), a da bi sudjelovali u orkestru, kandidati prolaze strogu međunarodnu audiciju u konkurenciji 150-ak najboljih mladih glazbenika sa svih strana svijeta.

Njihova ovogodišnja turneja pod vodstvom uglednoga američkog jazz trombonista, skladatelja i aranžera kostarikanskoga podrijetla Luisa Bonille započela je u Weikersheimu, a nastavila se koncertima u Bruxellesu, Baselu te na slavnome Montreux jazz festivalu, a večeras s nestrpljenjem očekuju koncert u Zagrebu.

Nakon ovoga sjajnog orkestra, u utorak 12.7. na Ljetnu pozornicu Bundek stižu Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Andreasa Marinella i gitarist Mate Matišić u večeri posvećenoj kultnom jazz gitaristu Djangu Reinhardtu, a za kraj – u srijedu 13.7. “naši Meksikanci” Mariachi Los Caballeros pripremaju veliku završnu feštu ovogodišnje manifestacije.

See also  Croatia Grand Chess Tour u Zagrebu - rezultati 6. kola

Puno je razloga da se do srijede 13.7. nagradite raznolikim koncertima Ljetne pozornice Bundek!

Osvježite ljeto koncertima na jezeru – Vidimo se na Bundeku!

(raspored nadolazećih koncerata Ljetne pozornice Bundek na sljedećoj str.)

LJETNA POZORNICA BUNDEK – RASPORED PROGRAMA

PONEDJELJAK 11.7.
JEUNESSES MUSICALES WORLD JAZZ ORCHESTRA
LUIS BONILLA umjetnički voditelj

UTORAK 12.7.
JAZZ ORKESTAR HRT-a & MATE MATIŠIĆ gitara
ANDREAS MARINELLO dirigent
Hommage a Django Reinhardt

SRIJEDA 13.7.
MARIACHI LOS CABALLEROS

Koncerti počinju u 21:00 sati. Ulaz na sve koncerte je slobodan.