Dobrodošli u renesansu – koncert Ansambla za ranu glazbu Ministrel

Zg sv Katarina

U glavnom gradu Hrvatske kako bi sve brojnijim posjetiteljima njihov boravak tijekom ovoljetnih mjeseci bio što ugodniji i zanimljiviji održavaju se razno razna kulturska zbivanja, među kojima jedan koncert pod nazivom „Dobrodošli u renesansu“ kao takav izdvajamo. Riječ je o koncertu koji će se održati u nedjelju 10. srpnja s početkom u 19.30 sati na zagrebačkom Cmroku, na kojem će nastupiti članovi Ansambla za ranu glazbu „MINSTREL“.

Za sve posjetitelje koji dođu na koncert ulaz je besplatan, pritom zaista će moći uživati u renesansnoj glazbi i zadivljujućem perivoju Cmrok. Povod održavanja koncerta renesansne glazbe dar je Hrvatskog zapovjedništva vitezova europskog reda sv. Jurja kuće Habsburg – Lotringen, a održava se ususret Europskih sveučilišnih igara kojima će u srpnju uz Rijeku i grad Zagreb biti domaćin.

Grad Zagreb zapravo je idealna europska destinacija za ljubitelje svih vrsta kulturskih zbivanja, pa veseli činjenica da će ansambl Minstrel nastupom podsjetit na onodobni renesansni raznovrstan glazbeni izričaj pritom bi ovodobne posjetitelje mogao uveliko oduševiti pa i stoga jer se održava na otvorenom u zelenilu Cmroka kao još uvijek neotkrivenom gradskom prostranstvu.