Petrov: Vlada će isplatiti regres javnim službama

petrov

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov u srijedu je u Banskim dvorima izjavio da se zaposleni u državnim i javnim službama ne trebaju bojati za svoja prava odnosno da će Vlada ispoštovati obvezu isplate regresa

petrov

“Ova Vlada sigurno neće ostaviti bilo kakva dugovanja vezano za one obveze koje moramo isplaćivati tijekom godine. Znam da se postavlja pitanje zašto one nisu bile planirane u proračunu. Nisu planirane iz razloga što su se trebali nastaviti pregovori sa sindikatima koji su trebali uključivati i regrese i božićnice i kolektivne ugovore koji dolaze pri kraju godine, isto tako i sporazumi. Mislim da se ljudi koji su zaposleni u državnim i javnim službama ne trebaju bojati za svoja prava. Vlada RH će svoj dio ispoštivati”, rekao je Petrov, a prenosi Media servis.

Ministar financija Zdravko Marić rekao je da će se, u vezi isplate regresa, obaviti još jedan krug razgovora sa socijalnim partnerima.

“Svjesni smo te činjenice. Ja sam i jučer rekao da nama kao Vladi nije namjera da se potežu i povlače bilo kakve sudske tužbe jer je naša prošlost pokazala da se upravo na tim osnovama iz državnog proračuna obveznika saniraju preveliki sudski troškovi, kamate, zaostaci i slično.”

“Novac nije predviđen u državnom proračunu za regres, no obzirom na okolnosti o kojima sada govorim, svjesni smo toga da ćemo, ukoliko dođe potreba za to, u okviru preraspodjela na razini proračuna pojedinih ministarstava, osigurati sredstva.”