Skip to content

60. Ljetne priredbe: Na komadiću Europe, stand-up Željka Pervana

60. Ljetne priredbe: Na komadiću Europe, stand-up Željka Pervana
Grad Krk / Scena Zidine / 11. 07. 2016. / 21.30

ž pervan

U ovogodišnje jubilarne, 60. Ljetne priredbe, kao svojevrsni pretprogram, 11. srpnja 2016. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša) s početkom u 21.30 sati, uvest će stand-up komedija Željka Pervana Na komadiću Europe, za koju se obzirom na stečenu popularnost i gotovo kultni status redovito traži karta više.

Jer Željko Pervan, kao pravi majstor improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, zaigrani govornik i komentator hrvatske svakodnevice, kadar je iznijeti čisti humor, i to bez ikakvih rekvizita! Zato je predstava Na komadiću Europe vrhunac stand-up komedije u Hrvatskoj, referirajući se svojim sadržajem na teme poput Slovenaca i veličine njihove države, našeg ulaska u Europsku uniju, muško-ženskih odnosa, odnosa HDZ-a i SDP-a, a komentirajući i akciju Kupujmo hrvatsko. Ali čime, pita se on, uvodeći u priču o cijenama i kvaliteti hrvatskih proizvoda, ne zaobilazeći pritom ni (ne)obične kupovne navike Hrvata. Ipak, Pervan se kao kod kuće osjeća onda kada progovara o odnosima muškaraca i žena. Čim žena kaže – da, već u crkvi dobije 50 kila, a onda bi je mladoženja trebao prevesti preko kućnog praga. Čime? Viljuškarom, pita se! Međutim ne ostaje dužan ni jačem spolu, jer mi se borimo, lovimo, ulazimo u HDZ, a ipak se bojimo, i to koga – žena, priznaje u svom stilu.

Ulaznice za ovaj stand-up performans po cijeni od 50,00 kn mogu se kupiti u Galeriji Decumanus (od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata) ili rezervirati telefonom na 051 220 041, odnosno mailom na kultura@gradkrk.net. Program 60. Ljetnih priredbi organizira Centar za kulturu Grada Krka.

mala retrospektiva

Premijera Djevojčice sa šibicama u GK Žar ptica

Djevojčica sa šibicama, H. Ch. Andersena u adaptaciji i režiji Tamare Damjanovi...
22nd Sep 2022

Rastanci - premijera predstave po romanu Mani Gotovac

Priča o dvoje ljudi čija ljubav pomiče brda Milena Jerneić „Rastanci“, pr...
23rd Mar 2023