Dostavljamo priopćenje u vezi sporne reklame Hrvatske lutrije pod naslovom “Skini je”. Vigilare je Upravu HL-a pozvao da se ispriča i povuče reklamu te podupiratelje i širu javnost pozvao na reakciju, a Sudu časti Hrvatskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje (HURA) podnio prijavu

HRVATSKA LUTRIJA SCORE ALARM

Udruga Vigilare pozvala je Upravu Hrvatske lutrije da se ispriča svim ženama u Hrvatskoj i povuče reklamu pod naslovom „Skini je“ kojom se vrijeđa i ponižava žene i njihovo ljudsko dostojanstvo.

Besramno reklamiranje u kojima se ljude prikazuje kao objekte i stvari koje su spremne za uporabu, nedopustivo je, posebice, ako se zna da je riječ o državnoj tvrtki.

S obzirom na to da se Hrvatska lutrija oglušila na već izrečenu javnu kritiku Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Vigilare je pozvao podupiratelje i širu hrvatsku javnost da slobodno izrazi svoje nezadovoljstvo i pošalje pritužbe Hrvatskoj lutriji u vezi omalovažavajuće i ponižavajuće reklame.

Vigilare je ovaj slučaj prijavio i Sudu časti HURA-e (Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje) koji će se očitovati o ovom slučaju (ovdje).

Podsjetimo, posljednja prijava HURA-i u vezi besramne i omalovažavajuće reklame oglašivača Shooster završio je negativno za tu tvrtku koja je na koncu morala povući svoje plakate postavljene po cijeloj Hrvatskoj.

Zaštitimo dostojanstvo žena

Pozivamo Vas na javni angažman povodom reklame Hrvatske lutrije koja vrijeđa i ponižava žene i njihovo ljudsko dostojanstvo!

Budući da se radi o državnoj tvrtki, problem je veći jer se ovakvom praksom promiče objektivizacija žena u hrvatskom društvu.HL je i nakon primjedbi Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova nastavio s omalovažavajućim oglašavanjem!

1. Kopirajte tekst u svoj email/ili napišite vlastiti
2. Pošaljite na adrese: hl@lutrija.hrana.jazic@lutrija.hr,sandra.sesto@lutrija.hrmarketing@lutrija.hrnatalija.woska@lutrija.hrured@vigilare.org
3. Obavezno se potpišite i proslijedite dalje

Prijedlog dopisa:

Poštovani!

Vašom sramotnom reklamom pod naslovom „Skini je“, vrijeđate i ponižavate žene i njihovo ljudsko dostojanstvo.
Ovakvim oglašavanjem ne promičete željeni proizvod, već doprinosite objektivizaciji žena u hrvatskom društvu.
Zahtijevam od vas, kao državne tvrtke, da povučete besramnu, uvredljivu i diskriminirajuću reklamu i ispričate se svim ženama u Hrvatskoj!

Vašu aplikaciju, nakon ovoga, sigurno neću koristiti.

Leave a Reply