Skip to content

U parizu predstavljen poseban Michelinov vodič o Zagrebu

U Parizu je Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s Veleposlanstvom RH u Parizu i Hrvatskom turističkom zajednicom 23. lipnja predstavlila iz tiska izišlu novoukoričenu posebnu nakladu Michelinovog vikend vodiča „Le Guide Vert“ u kojemu se na preglednih 145 stranica dojmljivo predstavlja turistička ponuda Zagreba i njegove okolice

zag

Ovakvo ukoričen na francuskom novoobjavljeni vodič o Zagrebu i njegovoj okolici posvećen je glavnom gradu Hrvatske, u kojem su uz najzanimljivije zagrebačke vedute i atrakcije, pregledno predstavljeni još Varaždin, Samobor i Hrvatsko zagorje.

Zagreb za sad je jedini grad iz Hrvatske kojem je posvećena ova „zelena“ ukoričena naklada Michelinovog vodiča, pa i stoga razloga nalazi se u društvu probranih gradova kao što su: Amsterdam, Atena, Barcelona, Berlin, Budimpešta, Firenca, Istanbul, Lisabon, London, Madrid, Milano, New York, itd. (popis svih objavljenih vodiča dostupan je na: http://www.michelin-boutique.com/guides-cartes/guides-touristiques-plein/weekend-c-33_49_208.html?cPath=33_49_208&page=1).

Predstavljanje vodiča održano je u prostorijama Veleposlanstva RH u Parizu, nazočilo je više od 70 predstavnika francuski turističkih agenta i novinara francuskih redakcija, pritom je održala i nagradna igra u kojoj je glavna nagrada bila vikend u Zagrebu. Prva naklada zagrebačkog vikend vodiča tiskana je u 5000 primjeraka. Svi zainteresirani Francuzi vodič će moći nabaviti u svim većim knjižarama diljem Francuske.

Čitatelje podsjećamo, prema podatcima TZGZ-a, prošle godine u Zagrebu je boravilo 5% više Francuza (26.773 dolazaka), koji su ostvarili 9% više noćenja (49.270), stoga se nalaze pri vrhu po ostvarenim rezultatima.

http://voyage.michelin.fr/web/destination/Croatie-Zagreb