Likovna kolonija Paradiso na Rabu – 46. saziv

Gardana Vrencoska iz makedonije i nasa Nina Brkic diijele radni prostor ali i sobu

Likovna kolonija Paradiso bilježi ove godine sedamnaest ljeta uspješne organizatorske i izložbene djelatnosti apostrofirajući važnost umjetničkog djelovanja u predstavljanju i promociji vlastite zemlje

Gardana Vrencoska iz makedonije i nasa Nina Brkic diijele radni prostor ali i sobu

foto galerija

Art kolonija Paradiso pažljivo je i promišljeno smišljen i umjetnički angažiran projekt koji podrazumijeva razmjenu radnih i egzistencijalnih iskustava domaćih i stranih likovnih umjetnika povezujući tako i paralelno predstavljajući hrvatsku i inozemnu recentnu likovnu produkciju s ciljem da interakcijom raznorodnih likovnih izričaja umjetničkoj sceni pridruži jednu širu dimenziju – uključujući refleksije o iskustvima suvremene likovne umjetnosti hrvatskih, europskih i svjetskih, do sad gotovo tristo umjetnika, a ukazujući i na druge bitne segmente, poput njezine prezentacije kao neizostavnog dijela turističke ponude vlastite zemlje. Pa iako internacionalno orijentiran, ovaj umjetnički projekt obilježen je mjestom svog događanja, otokom i gradom Rabom, genius lociem koji svojim povijesno-arhitektonskim lokacijama, umjetničkim artefaktima i geo-kulturnom pozicijom markira suvremeni kulturni kontekst i ovakvim umjetničkim događajem kakav je Likovna kolonija Paradiso. Ove godine djeluje kroz dva likovna saziva predstavljajući umjetnike iz Hrvatske i Europe.

A na prvom ovogodišnjem sazivu, ukupno 46., koji će se održati od 18. do 24. lipnja, stvarati će trinaest likovnih umjetnika: Pope, Alfonso Filieri i Luca di Castri iz Italije, Jan Fekete iz Slovačke, Tanja Zimmermann iz Njemačke, Gordana Vrencoska i Hristijan Sanev iz Makedonije te Nikolina Ivezić, Marija Kondres, Nina Brkić, Lav Paripović i Toni Franović iz Hrvatske.

Likovni događaj će završiti izložbom radova nastalih na trećem ovogodišnjem sazivu, u četvrtak, 23. 6. u 20 sati, u galeriji Makek.