Predstavljen video o medicinsko-laboratorijskoj dijagnostici u Hrvatskoj

Donosimo video predstavljen na 3. kongresu Hrvatske komore zdravstvenih radnika – Strukovnog razreda za medicinsko-laboratorijsku djelatnost pod nazivom Medicinsko-laboratorijska dijagnostika u praksi i pravo u zdravstvu s međunarodnim sudjelovanjem, u Opatiji, od 2. do 5. lipnja 2016.

{youtube} gT_HMZ5pB8w|500|400|0{/youtube}

Medicinsko-laboratorijski djelatnici su sastavni dio svakog dijagnostičkog tima, oni su neizostavna karika u lancu pri zaključivanja svih dijagnoza

Zahvaljujući stručnim znanjima, vještinama, iskustvu i predanosti prema poslu koji obavljaju, djelatnici medicinsko-laboratorijske djelatnosti stvaraju temelje za dijagnostiku svakog pacijenta. Jasna Matić, bacc.med.lab.diagn. dopredsjednica HKZR-a i voditeljica Strukovnog razreda za medicinsko-laboratorijsku djelatnost uoči 3. Kongresa istaknula je važnost svakog pojedinog uzorka koji se obrađuje i delikatnost posla kojim se članovi Komore bave svakodnevno.

Za one koji ne znaju, najveći broj dijagnoza postavlja se na temelju laboratorijskog nalaza koji određuje daljnju dijagnostiku, terapiju ili operativni postupak u cilju liječenja ili prevencije bolesti. Medicinsko-laboratorijska djelatnost obuhvaća izvođenje svih faza analitičkih postupaka obrade i analize ljudskih bioloških uzoraka u više od 28 tipova medicinsko dijagnostičkih laboratorija u području laboratorijske medicine. Većini građana je naš posao poznat kroz posjete medicinsko biokemijskim, mikrobiološkim i transfuzijskim laboratorijima, no voljeli bismo se otvoriti što više prema javnosti i upoznati sve zainteresirane s našim djelovanjem. Između ostalog, cilj naše Komore jest jačati struku i biti joj podrška, kaže gospođa Matić.

Slika1

Više o 3. Kongresu pogledajte OVDJE!