Izložba u Galeriji Contra: André Butzer, Stefan Thater, Thomas Winkler

U srijedu 15. lipnja, u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji Contra u Frankopanskoj 22 (u dvorištu) otvara se izložba trojice umjetnika Andréa Butzera, Stefana Thatera i Thomasa Winklera

Riječ je o svjetski poznatim autorima čiji se izričaji međusobno iznimno razlikuju. Butzerovi su radovi dinamični, snažni, odišu anarhijom i dječjom zaigranošću, Thater u svojim djelima istražuje i kombinira tehnike i materijale kao što su akril na dasci, tinta i uljane pastele na kartonu, beton, plastika i metal koji često završe u formi neobičnih instalacija, dok Winkler često koristi ulje i akril na platnu, a prepoznatljive su i njegove fotografije uz koje prilaže tekstualne odlomke koje gledatelja vode kroz umjetnikove misli.

Izložbom trojice suvremenih umjetnika čija djela predstavlja zagrebačka galerija Contra hrvatska će publika imati priliku vidjeti najnovije radove umjetnika svjetskog glasa čija su djela već dobro poznata u metropolama poput Berlina, Parisa, Londona i New Yorka.

Izložba ostaje otvorena do 1. rujna 2016., a može se pogledati od utorka do petka od 13-18h i subotom od 11-13h.

 

Andre Butzer

André Butzer rođen je 1973. godine u Stuttgartu u Njemačkoj. Studirao je na Akademie Isotrop u Hamburgu. Butzerov se rad odlikuje intenzivnim istraživanjem granica i mogućnosti slikarskog medija. Stvara izražajne slike s intenzivnim bojama, a prevladava apstrakcija s povremenim figurativnim elementima. Butzerovi su radovi dinamični, snažni, odišu anarhijom i dječjom zaigranošću. Do sada je održao više od pedeset samostalnih izložbi od Berlina, Milana, Tokya i Parisa do New Yorka.

 

Stefan Thater

Stefan Thater rođen je 1968. godine u Hamburgu u Njemačkoj. Pohađao je umjetničku akademiju u Hamburgu. Dobitnik je nagrade Villa Romana, riječ je o najstarijoj njemačkoj nagradi za umjetnost. Tijekom godina izlagao je samostalno i na grupnim izložbama u Berlinu, Londonu, New Yorku… U svojim djelima istražuje i kombinira tehnike i materijale kao što su akril na dasci, tinta i uljane pastele na kartonu, beton, plastika i metal. Njegova djela često su formirana u neobične instalacije.

 

Thomas Winkler

Thomas Winkler rođen je 1972. godine u Ruit auf den Fildren. Njegovo umjetničko djelovanje obuhvaća različite medije izražavanja kao što su ulje i akril na platnu, grafit, fotografije uz koje prilaže tekstualne odlomke koje gledatelja vode kroz umjetnikove misli. Izlagao je u Los Angelesu u Thomas Solomon Gallery, Berlinu, Münchenu, a ovo je drugi put da izlaže u zagrebačkoj galeriji Contra.

 

contraIzložbom trojice suvremenih umjetnika čija djela predstavlja zagrebačka galerija Contra hrvatska će publika imati priliku vidjeti najnovije radove umjetnika svjetskog glasa čija su djela već dobro poznata u metropolama poput Berlina, Parisa, Londona i New Yorka.

Galerija Contra djeluje u samom središtu Zagreba od 2014. godine i promovira vrhunska svjetska imena poput umjetnika Gerharda Richtera, Andréa Butzera, Ulricha Wulffa, Cheng Yuzhenga te umjetnica Tian Tian Wang, Ce Jian kao i mnoge druge suvremene međunarodne i domaće autore koji danas imaju utjecaj na međunarodnoj sceni.