Nakon priprema u Trogiru misice iščekuju odlazak u Šibenik

Miss Hrvatske 2016

“Šibenik je spreman za najljepše Hrvatice! Kako i nebi kad se u našoj županiji rađaju same misice, jer statistika je neumoljiva – predstavnice Šibensko-kninske županije do sada su bile najuspješnije u osvajanju prestižne titule Miss Hrvatske. Sve one redom: Nina Slamić, Maja Cvjetković, Ivana Ergić, Katarina Prnjak i aktualna Miss Hrvatske Maja Spahija, ponos su našeg kraja i jedan od glavnih razloga što smo se kandidirali za domaćine ovogodišnjeg izbora.” – kaže direktor Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole

I dok se Šibenik i Solaris Beach Resort, a osobito njihov luksuzan, novouređeni lifestyle hotel Jure, pripremaju za dolazak finalistica, u direkciji izbora za Miss Hrvatske diskutira se o dojmovima s priprema i zbrajaju bodovi. Natjecateljice su dale sve od sebe kako bi pokazale svoje vještine u sportu, intervjuu, talentu, modelingu i multimediji, ali samo njih deset u svakoj kategoriji osvojilo je dragocjene bodove.

Miss Primorsko-goranske županije Nina Jelenković osvojila je najviše bodova u sportu, Miss Požeško-slavonske županije Sara Vukušić briljirala je u kategoriji modeling, predstavnica Ličko-senjske županije Mirela Kralj najbolje je savladala intervju, a Angelica Zacchigna koja predstavlja Istarsku županiju svojim pjevanjem je oduševila mentore i odnijela pobjedu u kategoriji talenta.
U konačnom poretku trenutačno vodi Angelica Zacchigna s ukupno osvojenih 80 bodova, na drugom mjestu i sa samo deset bodova manje, nalazi se Mirela Kralj, a treću poziciju dijele Ivana Buntić, Katarina Jurkin, Nina Jelenković i Sara Vukušić s osvojenih 60 bodova. Finalistice imaju šansu osvojiti još poneki bod jer natjecanje u kategoriji multimedije traje do samog finala, a konačnu odluku o pobjednici donose članovi ocjenjivačkog suda, na finalnoj večeri 17. lipnja u Solarisu.