Skip to content

Hrvatsko – slovensko – češki pjesnički trio

U Maloj dvorani Kazališta lutaka Zadar nastupaju slovenska pjesnikinja Nataša Švinkar, češki pjesnik Milan Libiger i hrvatski književnik Tomislav Marijan Bilosnić

Nataša Švinkart i Tomislav Marijan Bilosnić

U Maloj dvorani Kazališta lutaka Zadar, u srijedu 8. lipnja 2016. s početkom u 12 sati, bit će upriličeno pjesničko podne pod naslovom Hrvatsko- slovensko- češki trio. Riječ je o međunarodnoj pjesničkoj manifestaciji na kojoj će nastupiti slovenska pjesnikinja Nataša Švinkar, češki pjesnik Milan Libiger i hrvatski književnik Tomislav Marijan Bilosnić.

Slovenska pjesnikinja Nataša Švinkar ovom će prigodom predstaviti svoju najnoviju pjesničku trojezičnu knjigu Iznutra sam pjesma, kao i izdavalačku kuća Maus iz Maribora, koju je utemeljila i koju vodi. Ovom prigodom, kao prevoditelj i izdavač, Nataša Švinkar će najaviti i slovenskog izdanja zbirke pjesama Afrika Tomislava Marijana Bilosnića.

Milan Libiger češki pjesnikČeški pjesnik Milan Libiger predstavit će se radovima iz svoje pjesničke zbirke Šiva, dok će hrvatski književnik Tomislav Marijan Bilosnić čitati pjesme iz svoje poznate i nagrađivane zbirke pjesama Afrika.

Međunarodnu pjesničku manifestaciju Hrvatsko- slovensko- češki trio, organizira Udruga 3000 godina Za dar i Društvo književnika hrvatske, Ogranak Zadar.