Japansko humoristično pripovijedanje rakugo u Puli i Zagrebu

image00233

Početkom lipnja nasmijana publika u Hrvatskoj uz rakugo u Puli i Zagrebu moći će se susretat družeći se uz japansko humoristično pripovijedanje

image00233Riječ je o vrlo jednostavnom scenskom okruženju u kojem se nastup održava uz pripomoć samo jedne lepeze i tenugui tkanine, pritom nam rakugo glumac iz sjedećeg položaja prenosi šaljive dijaloge dvoje ili više likova

Međutim ova kratka dramska forma i usprkos svojoj jednostavnosti izrazito je omiljena i popularna među Japancima, jer je tradicijski autentična. Stoga organizatori pozivaju sve zaineresirane posjetitelje neka se sami uvjere zašto je tomu tako i zbog čega je rakugo popularn.

Pridružite nam se u Puli i Zagrebu, nasmijmo se zajedno uz rakugo!
Poznati japanski rakugo umjetnik San’yutei Rakumaro posjetit će Pulu i Zagreb u kojima će pobliže objasniti karakteristike rakugo pripovijedanja, izvest će predstavu Chiritotechin, nakon čega će odgovarati na pitanja gledatelja (nastup je na japanskom jeziku ali uz konsekutivan prjevod na hrvatski).
Zaista postoji razlog pridružit se nastupu vrhunskog japanskog rakugo umjetnika u Puli i Zagrebu, kako bi se iskreno uz rakugo zajednički nasmijmijali!

PULA: 2. lipnja u 18:00 sati
Filozofski fakultet Sveučilišta u Puli
I.M. Ronjgova 1, Svečana dvorana

ZAGREB: 3. lipnja u 19:00 sati
Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagreb
Ivana Lučića 3, dvorana D1