Trump dosad uložio 43,5 milijuna dolara u kampanju

4832084

Donald Trump dosad je za svoju predsjedničku kampanju ukupno utrošio vlastitih 43,5 milijuna američkih dolara a samo u travnju potrošio je svojih 7, 5 milijuna dolara kad se približio republikanskoj nominaciji za predsjednika, objavljeno je u podacima Savezne izborne komisije (FEC) u petak

4832084

Njujorški biznismen, pokazuju podaci, u travnju je od donatora prikupio 1,7 milijuna američkih dolara. Trump je postao izgledni republikanski kandidat početkom svibnja kad su obojica njegovih suparnika ispala iz utrke.

Glavninu kampanje Trump je sam financirao, ali rekao je da se na općim izborima, kad se bude suočio s demokratskim kandidatom, neće toliko oslanjati na vlastiti novac.

Kandidatkinja za nominaciju Demokratske stranke Hillary Clinton prikupila je za 26,4 milijuna dolara u travnju, uključujući sredstva koja je prikupila Demokratska stranka.

Vanjskim donacijama Super PAC-a za njezinu je kampanju prikupljeno 8,6 milijuna. Super PAC je grupacija za prikupljanje sredstava koja smije djelovati odvojeno od političkih kampanja no može prikupljati neograničena sredstva. Hina