Skip to content

Prvi nacionalni Hod za život

Prvi Nacionalni hod za život pod geslom “Za život, obitelj i Hrvatsku” održat će se u organizaciji udruge “Život biraj”. Okupljanje počinje na Trgu kralja Tomislava u subotu, 21. svibnja u 10 sati, a poslije će se pješačiti do Trga bana Jelačića

naslovna

Za to vrijeme, bit će obustavljen tramvajski promet Zrinjevcem. Hodom za život podsjetit ćemo se da je svaki ljudski život jedinstven i nezamjenjiv te da od začeća do prirodne smrti ima neotuđivo dostojanstvo, ističe članica organizacijskog odbora Hajdi Begović. 

Hajdi Begović rekla je kako okupljanjem i hodom svi koji će mu prisustvovati žele pokazati da im je stalo do života, a veselje, nadu i optimizam prenijeti svima. Istaknut ćemo važnost društvene i ekonomske potpore obiteljima.

Temeljna poruka je da je Hrvatska zemlja u kojoj želimo živjeti. Želimo pokazati da su ljudi najveće bogatstvo koje imamo i da se mora u njih ulagati, naglasila je Željka Markić. Istaknula je da mjere kojima se podupiru žene, a posebno one koje žele biti majke, nisu dovoljne. Mora se naći načina da se pomogne mladim obiteljima. Mnoge žene ostaju bez posla jer planiraju roditi dijete, rekla je Markić.

Hajdi Begović je iznijela podatak da se čak 70 posto žena odluči za pobačaj iz ekonomskih razloga.

I upravo to je za Željku Markić neprihvatljivo. Osim iz ekonomskih razloga, žene se odlučuju na pobačaj zbog neinformiranosti ili pritiska okoline, rekla je.

Nadam se da će u Hrvatkoj biti bolje, kazala je Markić te pozvala sve građane da im se pridruže.

Unaprijed se ispričala sugrađanima što će na sat vremena biti obustavljen tramvajski promet od Trga kralja Tomislava do Trga bana Jelačića. HRT

Optimized by Optimole