Skip to content

Na Zagrebačkom velesajmu otvoreni sajmovi “Dentex” i “Pravo doba”

Na Zagrebačkom velesajmu u četvrtak su otvoreni Međunarodni sajam dentalne medicine “Dentex” i sajam za generacije starije od 50 godina “Pravo doba”, koji se održavaju do subote, 21. svibnja

blog slika HR

Više od 300 izlagača iz 31 zemlje na sajmu “Dentex” predstavit će nove trendove i tehnologiju u proizvodnji dentalnih uređaja, aparata, pribora i opreme. Sajam je namijenjen liječnicima dentalne medicine, dentalnim tehničarima i asistentima. Bogatu izložbu nadopunjuju aktualne teme stručnog programa kao i edukativne i atraktivne demonstracije novih tehnika i tehnologija.

Organizatori posebno ističu prateće događaje koji omogućavaju susret stručnjaka, predstavljanje noviteta i stjecanje uvida u mogućnosti novih tehnologija. Od stručnog programa izdvaja se 9. međunarodni kongres novih tehnologija u dentalnoj medicini – polivalentna praksa K4, koji je na rasporedu u petak 20. i subotu 21. svibnja.

U sklopu “Dentexa” izvodit će se operacijski i drugi zahvati u “Live ordinaciji”, a najavljene su i radionice u dentalnom laboratoriju, pravno, porezno i inspekcijsko savjetovanje za cijelu dentalnu struku, te prezentacije i promocije izlagača.

Posjetitelje na sajmu “Pravo doba” očekuje bogat, zanimljiv i edukativan prateći program koji se sastoji od stručnih skupova i radionica aktivnog i zdravog starenja (Pet ritmova, Zdravi stilovi življenja, Važnost vježbanja u starijoj dobi, Osnažimo pamćenje, Informacijske tehnologije u službi osoba starije životne dobi, Škola zdravlja – pokazne vježbe, Art terapija: Likovna radionica, Zdravlje iz bakine kuhinje, Kreativne radionice, Super seniori: Razbijanje stereotipa: radionica izrade grafita pod vodstvom street artista).

U sklopu sajma bit će organizirana i tribina “Samozaštitno ponašanje u slučaju krađa”, predavanje “Utjecaj aromaterapije na nesanicu”, okrugli stol “Geroprofilaksa i prepoznavanje nasilja nad starijima u zaštiti zdravlja starijih osoba“, nordijsko hodanje od Bundeka do Zagrebačkog velesajma, te nastupi plesnih i pjevačkih skupina.

Na izložbenim prostorima izlagača moći će se obaviti tzv. mali sistematski pregled (mjerenje glukoze u krvi, mjerenje tlaka, spirometrija, oksimetrija, testiranje sluha, mjerenje očnog tlaka, provjera vidne oštrine, mjerenje dioptrije, pregled oka s prijenosnim biomikroskopom, ultrazvučno mjerenje mineralne gustoće kosti i mjerenje vitaminsko mineralnog statusa u organizmu).

See also  FOTO/VIDEO Saznajte kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku!

Oba sajma traju do subote, 21. svibnja, a otvoreni su do 18 sati. Ulaz na “Pravo doba” je besplatan, a cijena ulaznice za sajam “Dentex” iznosi 30 kuna.