IN A NUTSHELL
Designforum Wien, 4. svibnja – 4. lipnja 2016.

c Startas

U bečkom izložbenom prostu Designforum Wien koji djeluju u sklopu bečkog MuseumsQuartiera 5. svibnja otvorena je izložba suvremenog hrvatskog dizajna pod nazivom IN A NUTSHELL koja se do sada već predstavila u gradovima poput Bruxellesa, Beograda, Helsinkija i Maribora.

IN A NUTSHELL zajednički su pokrenuli Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) i Ministarstvo kulture RH s ciljem predstavljanja domaćeg suvremenog dizajna internacionalnoj publici. Izložba je koncipirana s idejom da pruži relativno širok, kritički relevantan pregled najzanimljivijih pojava na hrvatskoj dizajnerskoj sceni, ali i tako da svojim fleksibilnim i praktičnim formatom bude prilagođena uvjetima putovanja i postavljanja u različitim izlagačkim prostorima u Europi i svijetu.

Nutshell c Designforum

Bečka će publika tako u okviru ove izložbe koja ostaje otvorena do 12. lipnja na temelju 100 radova hrvatskih umjetnika, dizajnerskih studija i brendova, među kojima su i Bruketa i Žinić, Grupa, Startas te mnogu drugi, moći upoznati svu raznolikost hrvatskog suvremenog dizajna, od mode, preko namještaja, plakata sve do industrijskog dizajna.

c Grupa

Leave a Reply