Skip to content

Lasek skidanje dioptrije

LASEK (laser Assisted Sub-epitelni keratectomy/subephithelial laserskikeratomileusis) je metoda gdje se umjesto mehanički, površni sloj stanica odvaja alkoholom, pa se nakon lasera vrati na mjesto – u cilju bržeg oporavka i manjih subjektivnih smetnji

photodune

LASEK je metoda za korekciju kratkovidnosti do -7,0 DPT ili dalekovidnosti do + 6,0 DPT sa ili bez astigmatizma. Ova metoda čuva epitel rožnice, što je korisno za proces ozdravljenja.

Prvih nekoliko sati do nekoliko dana nakon laserske korekcije vida LASEK metodom moguće je grebanje i suzenje oka, uz osjetljivost na svjetlo i blagi nadražaj očiju koji se uvelike smanjuje zbog prisutnosti meke terapeutske kontaktne leće u oku. Stoga preporučujemo da pri dolasku na lasersku korekciju vida sa sobom ponesete sunčane naočale da se nakon zahvata oči zaštite od jakog svjetla i tako smanje negativne senzacije poput suzenja i svjetloplahosti. Također je važno ostatak dana nakon zahvata što više odmoriti zatvorenih očiju, čime se ubrzava oporavak i smanjuje osjećaj grebanja u oku.

Postoperativni tretman kapima i terapijskim kontaktnim lećama je neophodan i traje nekoliko mjeseci.

Sam operativni zahvat je u potpunosti bezbolan, traje desetak minuta i izvodi se ambulantno u lokalnoj anesteziji (kapi za oči).

Prije konačne odluke za skidanje dioptrije LASEK metodom potrebno je doći na konzultacije te detaljan pregled gdje će liječnik oftalmolog, stručnjak za laserske metode, na temelju Vaše dioptrije, pretraga, mjerenja te Vaših očekivanja, odrediti jeste li prikladan kandidat za korekciju vida LASEK metodom. ezdravlje.hr

See also  Dar smijeha i optimizma je dug život