Skip to content

Sandra Švaljek kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba

Nezavisna zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Sandra Švaljek najavila je svoju kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba te kandidaturu nezavisnog gradskog zastupnika Vladimira Ferdeljija za zamjenika gradonačelnika na lokalnim izborima 2017. godine

1dfe90576

Sandra Švaljek je na neformalnom druženju u atriju Državnog arhiva u Opatičkoj ulici u društvu dvadestak kolega i prijatelja iz raznih sfera društvenog života te medija objavila svoju namjeru da ujedini sugrađane u želji da Zagreb postane jedan od gradova s najvišom kvalitetom života u Europi.

“Zagreb može sve,” poručila je Švaljek. Rekla je da na temelju svojeg dosadašnjeg uvida u funkcioniranje grada te razumijevanja potreba građana vjeruje kako Zagreb može biti grad koji će svojom uređenošću i razinom komunalnih usluga biti jedan od najpoželjnijih europskih gradova.

Kao vrijednosti za koje će se zauzimati tijekom predizborne kampanje navela je otvorenost i transparentnost rada gradske uprave, postupanje s pažnjom dobrog gospodara, briga o okolišu i uvažavanje različitosti. Najavila je i program čije su tri osbnovne točke unaprjeđenje kvalitete života, stvaranje boljih prilika za zapošljavanje i poslovanje i bolje upravljanje gradom i gradskim resursima. Najavila je da će svoje program predstaviti početkom lipnja.