Koncert Dunje Knebl i njenog benda Kololira – oduševili su svojom svirkom i pjesmom, obojenom starim narodnim napjevima, koji dirajći dušu uz posebne instrumente dali su specifičan ton svemu doživljenom

Dunja Knebl i Kololira foto Višnja Serdar 1

I ambijent je bio poseban – MMC, vrlo intiman prostor, jako umjetnički “obojen”. Sve skupa divan doživljaj za svakoga

foto galerijaPogledajte 50 fotografija – Višnja Serdar

Nakon vrlo zapaženog albuma „Tamo doli“ (odlične recenzije i u Hrvatskoj i u inozemstvu), novi album Dunje i Kololire “I Mara i cvetje” već je dobio brojne pohvale.

Među ostalima, to je i nominacija za nagradu Porin. Dunjini suradnici su i dalje Danijel Maoduš na gitari, Martin Turšić na kololiri (hurdy gurdy), frame drum-u, te Hrvoje Ban na harmonici, alt blok-flauti i frulicama. Hrvoje Sudar odsvirao je svoje dionice na violini, a snimatelj i producent Hrvoje Nikšić začinio je jednu pjesmu svojim mellotronom, jedinstvenim (u Hrvatskoj).

Dunja Knebl i Kololira foto Višnja Serdar 2

Kao i obično, bilo je to večer starih tradicijskih, mahom zaboravljenih pjesama iz kontinentalne Hrvatske, pretežito iz Međimurja, te iz Podravine, Slavonije i Gradišća. Neke pjesme su sjetne i tamne, no bit će i onih kojima ne fali ritmičnosti, energije i dojmljivosti. Sjajan i neobičan spoj instrumenata (naročito onaj harmonike i kololire) stvara atmosferu pjesama nekog davnog zaboravljenog vremena kada su narodne pjesme dolazile neposredno iz srca ljudi koji su ih stvarali.

Dunja Knebl i Kololira foto Višnja Serdar 1

Petak, 29.4.2016. u 21h

Leave a Reply

Your email address will not be published.