Skip to content

Urbani penjači osvajaju najviše svjetske zgrade

Pogledajte izvanredne fotografije koje su uslikali poznati ljubitelji “adrenalinskih sportova” Vadim Mahorov i Vitalij Raskalov

111

Na njihovim fotografijama ljepota najpoznatijih gradova na svijetu prikazana je iz jedinstvenog kuta. Svoje akcije izveli su u Moskvi, Sankt-Peterburgu, Šangaju, Rio de Janeiru, New Yorku i mnogim drugim gradovima. / Pogled na Šangaj.

2222

Video snimke njihovih riskantnih pothvata imaju milijune pregleda na internetu, a fotografije penjača koji ne znaju za strah objavljuju najugledniji svjetski mediji. / Benidorm, Španjolska.

3333

Zahvaljujući ovim fotografijama moguće je iz ptičje perspektive vidjeti vrh šangajskog nebodera kako se uzdiže iznad oblaka dok je zgrada obavijena mliječnobijelom izmaglicom ili saznati kako je stajati na ramenu kipa Krista Spasitelja u Rio de Janeiru (na slici).

444

Svjetsku slavu stekli su nakon uspješne akcije u Šangaju 2014. godine kada su se popeli na jedan neboder (na slici). Morali su čekati 18 sati na visini od 650 metara da vjetar rastjera oblake i tako omogući pogled na cijeli grad.

5555

Na izložbi u Muzeju suvremene umjetnosti Erarta u Sankt-Peterburgu prikazane su najbolje fotografije Mahorova i Raskalova, nastale diljem svijeta. Izložba pod nazivom “Na visini” otvorena je do 26. lipnja 2016. godine. / Manhattan, New York.

7777

Vadim Mahorov i Vitaliij Raskalov istražuju svijet na način koji je većini ljudi potpuno stran – penju se na najviše zgrade, mostove i industrijske konstrukcije bez ikakve sigurnosne opreme i pritom snimaju spektakularne fotografije. / Živopisni most, Moskva.

Ksenija Isajeva / hr.rbth.com