Skip to content

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković u posjetu Bavarskoj

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković danas se u Münchenu sastao s predsjednikom Vlade Savezne Pokrajine Bavarske Horstom Seehoferom. Uz predsjednika Vlade bio je ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač

PVRH Bavarska web

U izjavi novinarima, predsjednik Vlade Tihomir Orešković kazao je da je s predsjednikom Vlade Savezne Pokrajine Bavarske Horstom Seehoferom razgovarao o gospodarstvu i rastu BDP-a, istaknuvši da je Bavarska uspješna regija te se iz njezinog primjera može puno naučiti. „Vrlo smo zainteresirani za bavarsku pomoć u stvaranju što bolje poslovne klime u Hrvatskoj“, dodao je. Premijer Orešković smatra da bi Hrvatska mogla iskoristiti iskustva Bavarske i u području regionalnoga razvoja.

Predsjednik Vlade Savezne Pokrajine Bavarske Horst Seehofer, nakon susreta s predsjednikom Vlade Oreškovićem, izrazio je zadovoljstvo što nakon dulje pauze ima čast pozdraviti hrvatskog premijera.
” Ovo je nastavak naših dobrih odnosa i moglo bi se reći prijateljstva. Ne smijemo zaboraviti važnost osobnih odnosa”, istakno je predsjednik Savezne Pokrajine Bavarske.

Predsjednici Vlada istaknuli su važnost potrebu ponovnog inteziviranja kontakata između Hrvatske i Bavarske kako bi se pojačala gospodarska i politička suradnja.

Nakon toga, predsjednik Vlade susreo se s predstavnicima hrvatske dijaspore, a posjet Saveznoj Pokrajini Bavarskoj završava radnom večerom s predstavnicima bavarskih gospodarstvenika. vlada.gov.hr

See also  Plenković: S Mostom mi predstoji ispisati praznu stranicu suradnje