Skip to content

Rijeka nakon preokreta slavila na Poljudu!

Nogometaši Rijeke pobijedili su u derbi susretu 33. kola Prve HNL kao gosti Hajduk sa 2-1 (0-1) i time tri kola prije kraja smanjili zaostatak za vodećim Dinamom na četiri boda

235e05a9d1c

Rijeka je preokretom porazila Hajduk na Poljudu pred nešto manje od sedam tisuća navijača. Sve je za Splićane krenulo možda i predobro kada je Tino Sven Sušić u 25. minuti zatresao Vargićevu mređu za vodstvo “Bilih”, ali u drugom poluvremenu igrači Matjaža Keka preokrenuli su golovima Vešovića i Gavranovića za veliku pobjedu nad rivalima. Rijeka se ponovo približila vodećem Dinamu na četiri boda, ali je prednost pred Hajdukom sada čak 14 bodova.

Nogometaši Hajduka ni nakon četiri godine nisu uspjeli pobijediti Rijeku (na domaćem terenu od kolovoza 2011.) koja i dalje ostaje u utrci za naslov prvaka.

Rijeka je zasluženo došla do treće ovogodišnje pobjede i druge na Poljudu nad Hajdukom koji je poveo u 25. minuti nakon što je Milić iz auta pronašao Mastelića koji šalje loptu u peterac Rijeke, a Tin Sven Sušić uljeće između dva obranbena igrača gostiju i iz blizine šalje loptu u mrežu nemoćnog vratara Vargića. Bio je to 18 prvenstveni pogodak kapetana Hajduka u njegovom stotom nastupu u bijelom dresu.

Vratar Grbić držao je Hajduk u igri svojim obranama. U drugom poluvremenu Rijeka je krenula odlučnije i u 48. minuti mladi vratar Hajduka Ivo Grbić još jednom zaustavlja udarac Tomasova, a u 55. minuti u jeku napada Rijeke Grbić brani udarac Leškovića, ali na kratko odbijenu loptu natrčava Vešović i iz blizine je šalje u mrežu.

Riječani su potpuno zagospodarili terenom i bilo je pitanje vremena kada će povesti, a to se dogodilo u 79. minuti nakon što je rumunjski internacionalac Matei odlično uposlio Marija Gavranovića koji iz blizine šalje loptu u mrežu i donosi Riječanima nova tri boda i 20 pobjedu ovu sezone koja ih ostavlja utrci za prvo mjesto.

Dinamo vodi sa 76 bodova ispred Rijeke sa 72, a treći je Hajduk sa 58.

HAJDUK – RIJEKA 1:2

HAJDUK: Grbić, Velazquez, Milić, Bilyy (od 83′ Maloku), Jefferson, Mastelić, Kalik, Bašić (od 61′ Šimić), Sušić, Tudor, Vojković

RIJEKA: Vargić, Ristovski, Lešković, Samardžić, Zuta, Bradarić, Maleš, Tomasov (od 69′ Matei), Gavranović (od 83′ Močinić), Bezjak, Balaj (od 53′ Vešović)