Škarica Matej

Predstavljamo: Matej Škarica

01 Matej Škarica 1Škaricine slike jesu narativne, ali to je samo jednim segmentom njegova slikarstva. On je perfekcionistom i nikada nije zadovoljan postignutim rezultatima.

foto galerija

Ovako mlad čovjek bez slikarske izobrazbe, samouk u tehnici uljanoga slikarstva, ovom je izložbom nedvojbeno potvrdio svoje velike potencijale. Njegova je stvaralačka energija neizmjerna i svakomu novom slikarskom projektu iskreno se predaje. Globalno kazano, njegovi pejzaži nisu samo objektivnim slikama, oni imaju jednu psihološku dubinu, jednu dimenziju da vječno traju u vremenu i prostoru, a kako je kazao veliki Albert Camus, stvarati znači dati jedan oblik svojoj sudbini. Branko Kovačić, prof.

Matej Škarica, mostarski slikar i pisac. Rođen je 29. rujna 1981. u Mostaru. Već u gimnaziji prvi put počinje izlagati svoje radove kod prof. Branka Kovačića. Uz slikarstvo, ponajviše u tehnici ulja na platnu, jedno vrijeme bavi se i kiparstvom. Imao je nekoliko samostalnih izložbi od Zagreba, Požege do Mostara. Živi i radi u Zagrebu.

Stara Hercegovina ulje na platnu Matej Škarica 2013

Pogled na raskrižje u Mostaru Matej Škarica