Skip to content

Počinje Zagrebački vremeplov

Počevši od ovog vikenda kad će gradski trgovi i ulice središta grada ali i park Maksimir pa sve do 2. listopada ponovo biti mjesto glazbenih, plesnih i raznih drugih zbivanja koja se odvijaju već 9. godinu za redom, u okviru projekta Turističke zajednice grada Zagreba „Zagrebački vremeplov“

Zagrebakivremeplov

„Zagrebački vremeplov“ objedinjuje čak osam zbivanja koja se održavaju tijekom svakog vikenda bilo na Gornjem gradu, Kaptolu i Dolcu, ali i u Tkalčićevoj ulici pa do Trga bana Josipa Jelačića ili parkova Zrinjevac i Maksimir. Zapravo riječ je o tradicijskim zbivanja kojima se na odgovarajući način u ovodobnici dočaravaju običaji iz prošlosti Zagreba i njegove okolice. Posebno zanimljivi su susreti s kumicama u tradicijskim nošnjama na tržnici Dolac, koje svakog petka i subote kod spomenika kumici nude autohtone proizvode s ovog područja Domovine.

Ljubiteljima valcera, evergeena i serenada dobar uvod za vikend pružit će posjet parku Zrinjevac u kojemu se određenim subotama i nedjeljama u prijepodnevnim satima organiziraju promenadni koncerti. Vikendima u prijepodnevnim satima uživat ćete u zvucima starogradskih i ljubavnih pjesama uličnih svirača na trgovima i ulicama Gornjega grada, a na raznim lokacijama u centru pjesmom će vas dočekati KUD-ovi koji predstavljaju Folkornu scenu. U društvu kostimiranih likova iz zagrebačke povijesti moći ćete prošetati po Gornjem gradu, svake subote i nedjelje od 17.00 do 20.00 sati, a pojedine od njih susrest ćete i na Trgu bana Jelačića subotama od 10.00 do 13.00 sati.

Zato time ne završava priča o Zagrebačkom vremeplovu, jer još su tu zbivanja koja upotpunjuju ovu višemjesečnu manifestaciju, kao što su Smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije, nedjeljni promenadni koncerti u Parku Maksimir, Tkalčijana baš kao i Plesne večeri. Ipak u slučaju nepovoljnih meterologijskih uvjeta programi se otkazuju.

Sva zbivanja u sklopu Zagrebačkog vremeplova besplatna su dok je cjelovit program dostupan putem brošura u Turističkim informativnim centrima, baš kao i na samim mjestima zbovanja ali i na Internet stranici Turističke zajednice grada Zagreba.