Skip to content

Novi spot – Ana Opačak: Na kraju dana

“Ana Opačak – Na kraju dana”
(Ines Prajo / Ines Prajo / Ivan Popeskić)

Ana Opačak 1

Pjesma „Na kraju dana“ predstavljena je zimus na Zagrebačkom festivalu, ali zbog svog vedrog ugođaja činilo se primjerenim da upravo u proljeće dobije svoje video izdanje. Krajnji rezultat je očaravajući video napravljen u „radionici“ umjetnika Borisa Sekulića koji potpisuje idejni scenarij, režiju, scenografiju i montažu. Igrajući se sjenom, linijom, oblicima i koloritom Boris je kreirao jedan svijet u kojem je Ana Opačak kao balerina iz glazbene kutije.

{youtube}OqDZzrWXL6I|500|400|0{/youtube}

Sjetno, romantično, a nadasve filigranski izgleda cijela scenografija, koja je strpljivo rađena od papira pa se čini da je redatelj inspiraciju tražio i u drevnim tehnikama origamija i kaligrafije kako bi opisao pjesmu koja je sve samo ne obična. „Na kraju dana“ obojana je Aninim prepoznatljivim vokalom, šarmantno protkanim španjolskim prizvukom, a kroz sve je utkan poziv na strastveni fandango.

Ana Opačak 2

Da bi sve bilo u savršenom skladu, haljina koju Ana nosi unikatna je instalacija izrađena također od papira, a dizajn potpisuje modna dizajnerica Katarina Cvitković iz KARIN design, kojima je upravo Ana zaštitno lice.

Ana Opačak 3

„Htjeli smo napraviti spot koji neće biti uobičajen i koji će svojom artističkom formom najbolje odgovarati pjesmi i dati težište na bezvremensku ljepotu glazbe. Nadam se da smo uspjeli probuditi maštu gledatelja i ponukati ih da inspiraciju potraže u malim stvarima, onima koje su svakodnevno oko nas.“, izjavila je Ana.

Ana Opačak 5

Spomenimo i to da je Ana ove godine osim nastupa na Zagrebačkom festivalu, nastupala i u Lisinskom na programu pod nazivom „Splitski festival – 55 godina“ te da se upravo priprema za nastup 22.5. u HNK Split na koncertu „Split Arsenu“ (uz Matiju Dedića, Tedi Spalata, TBF, Saru Renar i druge).

Ana Opačak 6

See also  Ovogodišnja "Bersijada" posvećena vokalnim djelima Blagoja Berse