Milivoj Novak novi je predsjednik Upravnog vijeća HZZO-a

3c1b9

Milivoj Novak, voditelj intenzivnog odjela pedijatrije na KBC-u Zagreb novi je predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO)

3c1b9

Njegovim je zamjenikom imenovan ekonomist Josip Budimir, izvještava HZZO, nakon konstituirajuće sjednice novog sastava Upravnog vijeća Zavoda u srijedu, piše Hina

U Upravno vijeća HZZO-a, koje ima devet članova, imenovano je šest novih članova iz redova zdravstvenih djelatnika iz zdravstvenih ustanova i privatne prakse, osiguranika i poslodavaca.

Uz Milivoja Novaka i Josipa Budimira, novim članovima imenovani su Ljiljana Vuletić, Dražen Grgurović, Zoran Vatavuk i Tomislav Šimičević, dok su Milka Kosanović iz HUP-a, sindikalistica Ljiljana Oštrić-Anić i predstavnik zaposlenika HZZO-a Damir Bojčić ostali iz starog sastava.

Ekonomistica Ljiljana Vuletić (udruga Ljubav na djelu) i obiteljski liječnik iz Zadra Dražen Grgurović imenovani su iz kvote predstavnika osiguranih osoba.

Predstavnici davatelja usluga su Milivoj Novak i Zoran Vatavuk, predstojnik Klinike za oftalmologiju KBC-a Sestre milosrdnice, dok Gospodarsko-socijalno vijeće predstavljaju Josip Budimir, Milka Kosanović i Ljiljana Oštrić -Anić.

Kao predstavnik Ministarstva zdravlja imenovan je Tomislav Šimičević, šef je kabineta ministra Daria Nakića.

Članove Upravnog vijeća HZZO-a imenuje i razrješava Vlada, na prijedlog ministra zdravlja, na rok od četiri godine.