Album BARIMATANGO O Devel

Barimatango – O Devel 
Kreatori neobične i iznimno interesantne muzičke priče koja se krije iza imena Barimatango su pjevačica Jelena Milušić i gitarist Atilla Aksoj

unnamedBarimatango na romskom jeziku znaci Noj – ptica koja je uspjela evoluirati i preživjeti usprkos svim izazovima i promjenama u okruženju, simbolizirajući kontinuiranu borbu za opstanak. Noj je jedina ptica kod koje su sva pera jednaka, a ipak u svakom od njih leži posebna i neponovljiva ljepota.

Jedanaest romskih pjesama – od Balkana preko Rumunjske pa sve do Španjolske – donosi neobično originalan i iznenađujući pogled na tu muzičku kulturu; ovo su definitivno romske pjesme kakve do sada nismo čuli.
Barimatango ovom prilikom predstavlja album romske muzike pod nazivom ˝O Devel˝.

Povodom izlaska albuma, objavljuju prvi video za “Pelno me sam”, pjesmu legendarnog Šabana Bajramovića, koju je napisao za vrijeme svog petogodišnjeg boravka na Golom Otoku. “Pelno me sam” je pjesma koja sanja o slobodi. Video je sniman u Mostaru na nekoliko lokacija. Kameru i režija spota potpisuje Miki Olibari Powell, scenarij Barimatango, a montažu Nikola Galić.

Jelena Milušić i Atilla Aksoj, svedeni na meditaciju glasa i instrumenta, ostvaruju iznimno uzbudljiva poniranja u emocionalnost romske muzike. Njihove suptilne izvedbe odlikuje plemenit i duboko promišljen minimalizam koji sa sobom nosi dašak nečeg novog i drugačijeg.

{youtube}U1UTH2Kfpk0|500|400|0{/youtube}

Popis pjesama:

01 O Devel
02 Mama Mea
03 Shunen Romalen
04 Florile De Liliac
05 Djelem Djelem
06 Mai Vino, Seara, Pe La Noi
07 Pelno Me Sam
08 Saraiman
09 Naci En Alamo
10 Floralesele
11 Llorona