Skip to content

Međuljudski odnosi u Hrvatskoj odraz su stvorenih uvjeta

Poremećeni međuljudski odnosi su odraz čovjeka koji, po volji, urednošću proporcijalno pokazuje skladno funkcioniranje. Dakle, samokritičan čovjek je odraz spoznaje za uvjete i razvoj međuljuskih odnosa

najvece sokacko

Ilija Barjašić

Egoizam je zamka po prividu, kada se roditelji ne žrtvuju za budućnost, za svoju djecu pa bilježe konačnost i beznađe u zajednici. Poticanje u ime vrijednosti ili samo koristi, reflektira se na terenu za što se potiče – a odražava se proporcionalno kao posljedica. Sve se odvija na ognjištu, temelju na kojem se roditelji žrtvuju radi djece – života, zadovoljstva. Ako nije afirmativno, egoizam je zasjenio pravila života, pa generacija svojim ponašanjem ne nastavlja život preko djece, već urušava zajednicu, zadovoljstvo i smisao življenja na Zemlji

Što sve u Hrvatskoj nije po pravilima Života? Hrvat ne će novo, bolje, lustraciju. . . ne će katarzu na ognjištu po cijenu časti djece, Života. Ne zna da se varalica može otkriti na više načina: ako oslabi intuicija vidi se fizičkim očima ili po tragu kako se pokazuje – otkriva. . . Vjera spašava zajedništvo, a ne nevjera, razdvajanje, varalice. . , po volji, ali zato su i odgovorni. Varalice svoja nedjela pripisuju, kada mogu, časnim ljudima, koji su čisti i zadovoljni životom, dok sami u agoniji vrište kao jarci.

Konkretno, produžene ruke u službi policije – okupatora, protiv su političkih uznika, kao časnih domoljuba, koji su se u ime časti i dostojanstva osobno izlagali pogibli zbog svoga naroda. Dok janjičari po navici okupatora, prije i danas papagajski pripisuju narodu NDH nedjela koja su oni činili, mučeći i ubijajući narod kao pomagači okupatora, na ognjištima Hrvata u Hrvatskoj. Po njihovim konstrukcija ispada da su časni Hrvati mazohisti.

Holokaust je, kada narod izgubi rat na svom ognjištu pa mu okupator piše povijest i zakone, što se Hrvatima događa . . . Dakle, holokaust osvajača . . . Naročito holokaust koji su započeli Srbi 1990. godine kao okupatori pod motom spaljena zemlja, a Hrvati se branili još jednom na vlastitim ognjištima. Dakako, kao odraz ispunjenog dovoljnog razloga po Hrvatima kao naivnim domaćinima, jer se nisu preventivno čuvali od okupatora i produženih ruku izroda iz samog hrvatskog naroda, kojima su osobne koristi ispred vrijednosti, što je svojstveno i svim eksploatatorima i janjičarima. Dakle, takvi pojedinci nesvjesno nevjerni čine diverziju na život.

Suprotno, politika je djelovanje po volji u bezbrojnim mogućnostima za opće dobro i to: pamćenjem, mišljenjem, apstrahtiranjem, žrtvovanjem za skladnu zajednicu . . . A ne kao hrvatski sofisti da manji ili nikakav argument, ispiranjem mozgova, narodu prikažu većim. To im je umišljeni cilj i tako se ponašaju po uzetim funkcijama bez odgvornosti, što je svojstveno: nevjernicima, janjičarima, kurvama dok se poigravaju životom – zajedništvom. . . Prokletim je sila pravda, pa dok traje. Dakle, hrđave vitice u obitelji ili državi, robovi su i na razne načine uništavaju najbolje pojedince jednog naroda. Jer ne znaju što je čast i dostojanstvo, radi čega su časni ginuli na svojim ognjištima kao Matija Gubec i drugi uzorni Hrvati. Radi poticanja – usporedbe i ravnanja Hrvatima danas. Matija Gubec nije se dao omesti, niti se mirio dok su okupatori uzimali pomoću poreza i raznih davanja 10 – 12 % od prihoda. A što reći danas kada se Hrvatima, pod pritiscima, od primanja uzima od 60 – 70 %. Ovo je Hrvatima holokaust koji proživljavaju dok gosti pričaju o holokaustima, gosti kojima je i danas jedini cilj samo porezi radi kojih su i došli u Hrvatsku, a koje ubiru od Hrvata baš u Hrvatskoj.

Gosti i janjičari toliko pomućeni, pa paralelno – istovremeno i danas kao i prije 1970. -e i 1980. -e ističu da se njihovi preci nisu borili za NDH, Hrvatsku niti 1918. niti 1941. niti 1945. niti 1970. niti 1990. . . NDH je za njih i danas tek slučajna država koja je obnovljena 1990.godine. Po takvim konturama, uglavnom, se i danas hrvatske stranke natječu dok iz svojih redova prevarama biraju predsjednike i vlast nad Hrvatima i od 1990. -e do danas. Doista ovakva ponašanja, odnosi i trpljenje priliče mazohistima, jer Hrvati kao većina dozvoljavaju varalicama kao manjini po “zasluzi“, tj. rutini očeva im – po moralu, da ubiru poreze od Hrvata, što je i smisao njihova gostovanja. Zašto mazohisti opranih mozgova opraštaju nedjela i veleizdaje varalicama? Toliko nezasitnim i drskim da i nakon neuspjeha po dužnostima usude se vrijeđati, dok i dalje urušavaju obnovljenu državu NDH iz 1990. godine. Iz svojih ureda kao urednici udruženi, na sve načine perfidno ubiru i troše poreze, progone časne bivše političke uznike i ostale časne Hrvate, koji drže do dostojanstva i općeg dobra, boreći se za NDH, protiv tendencioznih susjeda dok ometaju Hrvate specijalnim ratovima, i podrivaju Hrvatsku, jer im ne odgovara NDH.

Danas su bivši politički i svi ostali časni Hrvati kompleks hrvatskim janjičarima, jer su uzorni – časni, borci i za socijalnu pravednost, jer nisu egoisti kao postvareni hrvatski vladari. Koji su perfidni kao što su bili i za vrijeme Jugoslavije – velike Srbije . . , protiv općeg dobra Hrvata, kapo i dok su radili za eksploatatore, kao i danas, oni bi opet u šumu protiv NDH, zbog poreza.

Učesnici nereda pojave se kao bleferi – varalice, u ime općeg dobra, da bi baš takvi uništavali opće dobro, jer ne znaju što je ognjište – djeca. Čudo, prevare narod, prezentirajući se u orkestru svojim autoportretima i autobiografijama. Prevare naivne omađijane radi poreza koje ubirući, eksploatiraju i uništavaju. Prevareni i „naivno-moralni“ . . . sa i po sudjelovanju crkve u Hrvata, kao savjetnika kako nevjernima opraštati nevjere. . , dok stoljećima rastaču i urušavaju život kao cjelinu. Neradnicima – lopovima zajedničko je podjela poreza, jer tko ne radi zlo radi. Blefiranjem, u magli za njih je moderno „nove reforme,“ a ništa u skladu sa stvarnošću, što neuredne – neradnike, po navikama, čini ego nevjernicima. Dakle, slijepi, postvareni, odraz su nereda, nevjere, varalice, sila im je pravda, kada je u pitanju njihova gola egzistencija. Zato, kao njihov stampedo nepozvanih može samo može sila zaustaviti . . . Zato uredne zajednice imaju vojsku čuvare, a ne samo neke znanstvenike koji samo površno opisuju i konstatiraju štetu. Primjerno preventivna obrana spašava u borbi protiv „divljaka“ koji su kako kroz povijest tako i danas uništavali „osvješćenije“. Neradnici, papagajskim načinom propagiraju radi osobne koristi. I tendenciozno su ujedinjeni. Uvijek su odraz ispunjenog dovoljnog razloga, pošast za ravnanje – bilo da se radi o obitelji ili zajednici.

Radi ognjišta, časti i dostojanstva – čovjek se ustaje, radi i odgaja svoju djecu . . . Dakle, vjernici i nevjernici se tako pokazuju po ispunjenom dovoljnom razlogu, po konkretnom u braku ili zajednici, na ognjištima dok postoje. Pravila života, vjera i vjerni spašavaju ognjišta, dok nevjerni ruše i iscrpljuju . . .
Varalice u dubokoj komi, ne će, ne žele katarzu po cijenu časti – djece – života. Dok naivne varaju – stalno pričaju o varalicama – o sebi. Ne zanimaju ih vrijednosti, žrtvovanje . . , služe se tendencioznim šablonama u ime religija koje se na Zemlji nadmeću. . . pokazuju koliko potiču na vjeru ili nevjeru, samo ometaju duše u prostoru i vremenu. Čovjek, posesivno stvorenje zaobilazi vrijednosti, dok svojom voljom razara sklad. Zlorabi automnost po volji . . . Varalice ne mogu biti samokritične niti kritične, zato nisu vjerni ni svjesni. Isti urušavaju zajednicu. . . što se vidi i što govori koliko je hrvatski narod žrtva okupatora i njihovih sluga. I nakon toliko opomena te „kvalitete“ vladaju kao rutinirani, dok ih „kvalitetna“ opozicija samo kritizira . . . Što i dalje opominje da se Hrvati ne žrtvuju u ime – djece. Porezi kako kroz povijest i danas u Hrvatskoj izazivaju. Jer odani prividu okupatori stimuliraju drogom, alkoholom i neradom, što su sladunjavi darovi od strane eksploatatora: zavaraj, zavadi pa vladaj – uništi. Tako su i hrvatski „branitelji“ prevareni bombonima – mirovinam pa nisu u funkciji svojoj zajednici.

Okupatori funkcioniraju po prokušanoj šabloni, po kojoj su se obračunavali i sa Indijancima, nakon droge uzeli su im zlato, teritorij. . . i proglašavali sebe kao izabrani – pobjednički narod.

Masonerija starih Egipćana kao duhovna vertikala kompleks je svim eksploatatorima, a njihova masonerija postvaruje radi materije i pomoću materije. . , isključivo zaokuplja golom egzistencijom. Zato kršćanstvu trebaju reforme, jer je čovjek neosvješćeno biće kojemu je uglavnom još uvijek sila pravda, i prevarama u začaranom krugu žrtvuju čovjeka kada mogu. Svojom voljom pokazuju sebe, svojim ponašanjem i raznim varkama, falsificiraju, uvjeravaju i razaraju dok osvajaju. . . Njima mađioničarima crvena boja s najvećom valnom dužinom sibolizira komunizam, a straše komunizmom koji nikada nije zaživio kao društveno uređenje . . . zapošljavaju amoralne koji im služe za propagandu. . . zato je povijest učiteljica.

Tako je revolucija jednako sila, dok se evolucija guši, čine nesklad pomoću neznanja i straha što im kod nepismenih uspjeva kako bi ih eksploatirali.

Kakav je to bog kojeg pomoću religija svećenstvo pokazuje proturiječnim, u svojim poimanjima i odlukama pa nije kategoričan, proizlazi iz izjava velikih svećenika, što govori o njima, ne o Bogu koji kategoričan jest, utoliko kvarnom čovjeku asistira, očito robovi gole egzistencije orgijaju.

Zdrava zajednica jest odraz snage u zajedništvu, koja se prezentira po izborenom i ništa više. Uredan čovjek na Zemlji treba čuvati prostor i zajednicu. Tomu se nesvjesno suprostavljaju varalice.

Neurednom paojedincu i zajednici smetlište je zajedničko, a smeće uzrokuje vatru . . .