Trodnevna radionica stop animacije, odnosno pikselacije, održava se od jučer u uredu VANIME na adresi Augusta Šenoe 12, a male animatore u dobi od 10 do 14 godina možete susresti danas i sutra na ulicama grada – kako snimaju filmove

VAFI radionica 9

Petnaestak djece uči snimati filmove zanimljivom tehnikom – iz knjige snimanja nastaje priča koja „oživljava“ u stvarnom svijetu – predmete i ljude sporo pokreću i istovremeno fotografiraju iPadima i pomoću aplikacije pretvaraju u film. Organizatori zahvaljuju Sveučilištu Sjever na posudbi iPada, bez kojih ovo ne bi bilo moguće izvesti

Varaždinske male filmaše o ovoj tehnici uči Mizmor Watzman iz Izraela, a pridružili su im se i članovi Wild Kids studija iz Jeruzalema. U realizaciji pomažu vrijedni volonteri koji brinu o djeci, a ideali koji se promiču su oni tolerancije i međusobnog poštovanja. Kreativnosti ne nedostaje, a sudionici su već promaknuti u redatelje, scenariste, snimatelje ili glumce.

VAFI radionica 3

Filmove, odnosno produkt rada moći će vidjeti svi zainteresirani prilikom zatvaranja festivala, u nedjelju, 24. travnja, u palači Herzer.

Na programu 7. VAFI-ja slijedi prikazivanje zadnjih blokova iz sekcije SENIOR, službeno otvorenje festivala u sklopu kojeg će biti nagrađeni najbolji filmovi i to po jedan iz svake kategorije (MINI, MIDI i MAXI). Nakon ceremonije otvorenja festivala u kinu Galerija, slijedi program izraelskih filmova i otvorenje izložbe pod nazivom “Jeruzalem: dom, misterija i stvarnost” u Galerijskom centru.

VAFI radionica 13

Od petka nadalje su na redu filmovi iz JUNIOR sekcije, radionica zvuka na animiranom filmu i prezentacija Nikole Jankovića, voditelja radionice, na istu temu, predstavljanje gostiju i festivala u palači Herzer i animacija ulja uživo u varaždinskoj sinagogi.

Da su svi programi i zabavni, osim što su edukativni, tvrde sama djeca, pa zašto im ne vjerovati?

„Moj je cilj zabaviti ljude, kad odrastem bit ću YouTuber“, rekao je Fran iz Varaždina.

Programi su besplatni, a više informacija je dostupno na www.vafi.hr.

VAFI radionica 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.