Potukli se predstavnici BiH na Eurosongu

Predstavnici BiH na Eurosongu nastavljaju probe i nakon incidenta za koji su saznali mediji a koji se u utorak navečer dogodio na gostovanju na planini Vlašić. Almir Ajanović, autor pjesme “Ljubav je” s kojom bi se BiH trebala predstaviti na Eurosongu, pod utjecajem alkohola napao je društvo za stolom

BiHEurosongFB

U restoranu Eko Fis Ajanović je napao nekoliko osoba, među kojima su bili Dalal Midhat Talakić i reper Jasmin Fazlić Jala, iz ekipe koji ide na Eurosong, te Šaćir Ameti koji se slučajno zatekao za istim stolom. Letjele su šake i boce pa je na kraju bocu u glavu dobio pjevač Šaćir koji je sukob Almira i Jale promatrao sa strane.

U timu koji nastupa na Eurosongu je i hrvatska čelistica Ana Rucner. Sukob je izazvao producent i autor naše pjesme. Ne mi međusobno, a pogotovo ne ja koja sam spavala cijelo vrijeme. To me šokiralo i žao mi je. Jer se cijelo vrijeme intenzivno radi i puno je ljubavi prema samom projektu, rekla je za HRT Ana Rucner.

Iako u bosanskohercegovačkom timu pokušavaju smanjiti napetost, na fotografijama se jasno vidi da pjevač ima veliki podljev ispod oka. No probe za Eurosong moraju se nastaviti.

Stradao je nedužan čovjek koji je bio blizu, nisam vidjela svojim očima i ne mogu vam ništa drugo reći. Ali evo, svi su dobro, živi i zdravi i idemo upravo na probu, kaže Rucner žaleći zbog incidenta.

Bosanskohercegovački mediji pišu da je tučnjavi kumovao alkohol. Temperamentni bend iz BiH nije, čini se, samo energičan na pozornici, nego i iza kulisa. Jedino što je energija krivo usmjerena… HRT