zmajurjevo key visual 72 0

ZmaJurjevo – srednjovjekovno selo u Parku Maksimir

Željeli biste na jedan dan zakoračiti u svijet nalik onom iz serije Igra prijestolja ili legendi o kralju Arthuru? U subotu, 23. travnja 2016. godine zagrebački park Maksimir ugostit će ZmaJurjevo, pretvoriti se u srednjovjekovno selo u kojem se bore vitezovi i nad kojim prelijeću zmajevi…
 
Izložba Španciramo Zagrebom”
5. – 20.4. / Kulturni centar Travno
U partnerstvu s Kulturnim centrom Travno organiziramo skupnu izložbu likovnih amatera grada Zagreba, “Španciramo Zagrebom”. Svoje radove izlažu likovni amateri koji su članovi likovnih amaterskih udruga koje djeluju na području grada Zagreba, a to su HLDGrupa 69AmacizLua Angeliko i Ama Artem
 
Mala (ne)obična obitelj na SKAZ-u
6.4. / 17:00 / KNAP
Dramska radionica Ipak ove godine sudjeluje na jubilarnom 40. SKAZ-u koji će se tradicionalno održati u Kulturnom centru Peščenica u kazalištu KNAP. Predstavit će se predstavom Mala (ne)obična obitelj koja je namijenjena mladima i odraslima. Mala  (ne)obična  obitelj  priča  je  o  5  tragičnih  sudbina  i  raspadu  jedne  naizgled  obične  obitelji.
 
Predstavljanje europskog projekta Courage  
28.4. /12:00
Glavni cilj ovog EU projekta jest identifikacija javnih i privatnih zbirki povezanih s pokretima i aktivnostima kulturne opozicije u bivšim socijalističkim zemljama te njihova znanstvena obrada. Ulaz na predstavljanje ovog projekta je slobodan.
 
Noć knjige – čitanje Šarenih priča uz ritam bubnjeva
22.4. / 18:00
Pozivamo vas da nam se  u sklopu Noći knjige pridružite u čitanju slikovnice Šarene priče. Riječ je o pričama za djecu i odrasle koje su ispričale osobe iz dalekih zemalja i različitih kultura kako bi s nama podijelile neke trenutke iz svojih života.  Nakon čitanja bit će održana kratka radionica bubnjanja. Program će se održati na zelenoj površini uz Centar za kulturu Maksimir.
 
Multimedijalna radionica
14.4. /13:00 / Ispred zgrade HNK
21. 4./ 13:00 / Draškovićeva ulica / Vlaška
Multimedijalna radionica u travnju se odvija na mjestima napada na Zagreb 1995. godine. Upoznajući se sa osnovama video snimanja, performansa, kazališta i drugih oblika suvremenog izražavanja, sudionici se pripremaju za vlastite završne projekte. Radionice su otvorene svima, uz prethodnu najavu.
 
Kružna ekonomija “Milo za drago”
16. i 30. 4./10:00 – 13:00
Hrvatska permakultura u suradnji s Centrom za kulturu i informacije Maksimir opet organizira milo za drago  – sajam razmjene i tri radionice. Donesite svoje stvari koje vam više ne trebaju, a u dobrom su stanju i razmijenite ih za nešto drugo. To može biti odjeća, knjige, igračke… Ulaz je slobodan, a prijave nisu potrebne.
 
Glazba u mom kvartu – Slonić Babar
20.4. /13:00
U suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži Centar za kulturu i informacije Maksimir organizira edukativnu glazbenu tribinu pod nazivom Glazba u mom kvartu.  Cilj ovog programa je popularizacija klasične glazbe kod učenika zagrebačkih osnovnih škola. Između dvije školske smjene, dođite upoznati glazbu, slušati o instrumentima i pitati što god vas o tome zanima. Ulaz je besplatan.