Skip to content

Otvoren Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je otvorenju 19. međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, najvažnijoj gospodarskoj manifestaciji u Bosni i Hercegovini

DSC 1451 3

U svojem obraćanju, hrvatska predsjednica istaknula je kako zemljopisno “Hrvatska drži Bosnu i Hercegovinu u zagrljaju” te kako će ova zemlja u Hrvatskoj uvijek imati pouzdanog partnera i bliskog prijatelja, napose na putu prema euroatlantskim integracijama.

“To se ogleda u gospodarskoj suradnji, jedan smo od najvećih ulagača u Bosnu i Hercegovinu i prvi trgovinski partner. U mojoj viziji strategije Hrvatske pretpostavljam infrastrukturni razvoj i naše još čvršće povezivanje te razvoj trgovine”, dodala je predsjednica Grabar- Kitarović.

Hrvatska predsjednica ponovila je još jednom i potporu Hrvatima u Bosni i Hercegovini. “To uključuje i potporu hrvatskom narodu u BiH kao konstitutivnom narodu. U Hrvatskoj ćete uvijek imati prijatelja”, rekla je Predsjednica Republike.

Neposredno prije otvaranja Sajma gospodarstva, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović održala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru predavanje na temu „Europski sigurnosni izazovi u Jugoistočnoj Europi“. predsjednica.hr

See also  Karmen Brkić pozvala da se prekinu svi protuzakoniti i neljudski nasrtaji na nju, djecu i obitelj