Grad Krk – Gusle moje električne i Drvo ima srce

Vama glumimo (u travnju)!: Gusle moje električne i Drvo ima srce
Grad Krk / sportska dvorana osnovne škole (Trg krčkih glagoljaša) / 15. i 16. 04. 2016.

unnamgghh

Početkom godine pokrenut projekt krčkog Centra za kulturu Vama glumimo, koji otočanima donosi popularne kazališne programe za djecu i odrasle, nastavlja se već u petak, 15. travnja, komedijom Gusle moje električne, zagrebačkog Binocular teatra, s početkom u 20.00 sati, nakon čega u subotu, 16. travnja, slijedi dječja predstava Drvo ima srce, brsečkog Teatra OZ, a čiji je početak zakazan za 11.00 sati.

Komedija Gusle moje električne strukturirana je kao neobično snoviđenje kroz koje putujemo letenjem, započinjući u utrobi maternice, a nastavljajući se susretom s indijanskim poglavicom. Sama predstava počiva na zvuku, a uporište pronalazi u spoznaji da kad se nađemo negdje jako daleko – na nekom drugom kontinentu – jedini način da pojasnimo odakle dolazimo jest da zapjevamo pjesme tipične za naš kraj. Vodeći se time, naš proslavljeni komičar Željko Vukmirica, s namjerom da spoji ono duhovito tradicionalno s duhovitim modernim, uputio se u istraživanje specifičnih zvukova usađenih u tkivo našeg naroda. Glazbu ove hvaljene predstave potpisuje Valent Samardžija, dok je režija pripala Borni Armaniniju.

Uoči Dana planete Zemlje, najmlađu krčku publiku sigurno će oduševiti zanimljiva kazališna igra Drvo ima srce, koja, noseći snažnu moralnu i ekološku poruku, a vodeći se popularnim književnim predloškom Sheila Silversteina, donosi dirljivu priču o prijateljstvu jednog neobičnog stabla i dječaka suočenog s promjenama što ih donosi odrastanje. Izvedba i režija u ovom su slučaju povjereni Mihaeli Sirotnjak Železnik i Antonu Železniku.

Svi kazališni programi iz serije Vama glumimo priređuju se u prostoru novoizgrađene osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku, a ulaznice po cijeni od 20,00 kn za dječje i 30,00 kn za ostale predstave, mogu se kupiti u Galeriji Decumanus, u njezino redovno radno vrijeme – od ponedjeljka do subote između 10.00 i 12.00 te 18.00 i 20.00 sati. Osim toga, sve informacije uz mogućnost rezervacije ulaznica, dostupne su pozivom na broj 051 220 041 (Centar za kulturu Grada Krka).