Skip to content

Farma obitelji Vrhovec: Ovdje se kravama služi, a ne gospodari!

Mi smo Vrhovci i već peto pokoljenje naše obitelji živi na zemlji i od zemlje. Pred više od stotinu godina pradjed Ivan držao je četiri kravice i svaki dan se mlijeko nosilo u kantama preko Sljemena u Zagreb

Farma obitelji Vrhovec 1

I djed Mirko s bakom Dragicom držao je krave, konje i volove, te kolima prevozio mlijeko u Zagreb. Otac Ivan s mamom Božicom je proširio proizvodnju, naučio nas poslu, ostavio nam imanje u nasljeđe i nedavno nas napustio uputivši se na one ljepše pašnjake. Danas u općini Luka, držimo mliječne kravice, junad i telad, nekoliko konja i ostale domaće životinje. Nedavno smo naše mlijeko učinili pristupačnijim nego ikad otvorivši mljekomate u Zagrebu i Zaprešiću. Ovdje možete nabaviti nedirnuti prirodni proizvod: neobrano, neobrađeno, sirovo, svježe mlijeko! (vaši Štef i Božica Vrhovec).

Naša farma jedno je od najmodernijih mljekarskih gospodarstava u Hrvatskoj, ali nama na prvom mjestu nije tehnologija već dobrobit prema svakoj našoj životinji.

Farma obitelji Vrhovec 2

O našem mlijeku!

Tijekom dana, a ponekad i kroz noć, naše kravice se hrane pasući na zdravim zagorskim pašnjacima. Kao rezultat uigranog rada svih članova obitelji iz divljeg ljekovitog bilja nastaje mlijeko tzv. ekstra klase sa prosječno 4,3% mliječne masti i 3,7% proteina. Kao registrirano poljoprivredno gospodarstvo, podložni smo svim državnim nadzornim tijelima ,a sve zdravstveno-sanitarne izvještaje i analize našeg mlijeka možete pronaći na našoj Internet stranici.
I mi imamo svoje mezimce; kravu Cvjetkicu othranila je naša kćer Lucija i Cvjetka će uvijek imati poseban tretman. A kad nam prijatelji i uvijek dobrodošli posjetioci dođu na farmu, dočekati će ih i ponjuškati naša radoznalka krava Maza.

Farma obitelji Vrhovec 3

Osobna karta farme Vrhovec

Na farmi držimo oko 150 životinja, a od toga je 70 krava u mužnji
Dnevno proizvedemo oko 1.200L mlijeka
Obrađujemo oko 120ha zemljišta na kojem proizvodimo svu hranu za naše krave,
Naši pašnjaci se protežu na 12ha zagorskog zelenila.

Farma obitelji Vrhovec 4

vrhovec1Farma: Obitelj Vrhovec,
Adresa: Herendići 4, Pluska,
10296 Luka
e-mail: info@farma-vrhovec.hr
Telefon: 01/3393 026
Telefon: 01/3394 915
Mobitel: 091/7661 944
Mobitel: 098/9141 976
Web: www.farma-vrhovec.hr

zadruga-proizvodisela.hr

See also  Vindija pripremila dnevnu dozu Proteina u jednoj bočici