Skip to content

Farma obitelji Jurkas: Naša priča…

Nakon što su djeda Ivan i baka Terezija pokrenuli proizvodnju mlijeka, i mi smo nastavili živjeti od zemlje. Prvo smo se bavili ratarstvom i plasteničkom proizvodnjom povrća, no kako je zarada u ovim granama bila sezonska, okrenuli smo se nanovo proizvodnji mlijeka koja je tada osiguravala bolju sigurnost

Farma obitelji Jurkas 4

Prije desetak godina iz Austrije su stigle naše junice, te smo krenuli u proizvodnju. Dan nam je ispunjen teškim radom od ranog jutra, ali naša djeca Nikola, Nikolina i Maja koja je agronom, nastavit će obiteljsku tradiciju.

Osim mlijeka, kod nas možete dnevno kupiti i svježi sir koji se topi u ustima. Odnedavno smo ušli u investiciju otvaranja mljekomata i siromata da bismo i vama omogućili da se podsjetite okusa prirodnog neprerađenog proizvoda. (vaši Vlado i Katarina Jurkas)

Farma obitelji Jurkas 3

Posebnu pažnju posvećujemo hranidbi naših kravica. Već nekoliko godina ne hranimo krave sojom i sojinom sačmom jer ne želimo koristiti sjeme za koje ne postoji garancija da je GMO-free. Držimo se one: “Što prirodnije, to zdravije.”.

Na prvom mjestu nam je zdravlje i dugovječnost naših životinja, a ne količina proizvedenog mlijeka. Kvalitetnom prirodnom hranidbom i humanim pristupom svakoj pojedinoj životinji, mi i dalje postižemo vrhunske rezultate. Probajte naš svježi sir i vrhnje U svom smo kraju poznati po proizvodnji kvalitenog svježeg sira.

Farma obitelji Jurkas 5

Već više od 40% proizvedenog mlijeka preradimo u sir i sve prodamo na kućnom pragu. Posjetite nas na farmi i upoznajte osobe koje proizvode vašu hranu. Podsjetit ćete se punoće okusa koju može pružiti samo domaći sir. Probajte!

Upitate li se ikad tko vas hrani? Neka krilatica „Podržimo lokalno” ne bude samo mrtva riječ na papiru.

Osobna karta farme Jurkas

držimo ukupno 130 grla, od toga oko 60 u mužnji
ukupno obrađujemo oko 140ha zemljišta
svu hranu za naše kravice proizvodimo sami
dnevno proizvodimo do 1.200l mlijeka
Naše mlijeko sadrži oko 4,1% Mliječne masti i 3,6 % proteina
90% radnog vremena utrošimo na maženje

jurkas 4

jurkas 1Farma: Obitelj Jurkas

Bregovita 2, Harmica, 10292 Šenkovec
Telefon: (01) 3395728
Mobitel: (091) 3395728
Mobitel: (091) 1546783
E-mail:vlado.jurkas@zg.t-com.hr

zadruga-proizvodisela.hr

Optimized by Optimole