Zagreb Auto Show privukao brojne posjetitelje

auto show12

Zagreb Auto Show, nakon osam godina stanke, otvoren je na Zagrebačkom velesajmu. Na ovoj priredbi, koja je već prvog dana privukla mnoštvo posjetitelja, očekuje se između 120.000 i 150.000 ljudi. Pod sloganom “Strast. Dinamika. Izazov onaj pravi”, nastupa 440 izlagača iz 33 zemlje

auto show12

Uz četiri svjetske vice premijere vozila, bit će i čak 34 hrvatske premijere, a predstavljaju se i tri koncepta. Uz to izlažu se i gospodarska vozila, motocikli, i sve ono što je vezano uz auto industriju.

“Kriza je izazov, mi smo zasukali rukave i odlučili ovo organizirati. Kriza se ne rješava iz kancelarije”, rekao je na otvaranja Auto Showa gradonačelnik Milan Bandić. Zahvalio je djelatnicima Zagrebačkog velesajma koji su proteklih tjedana radili po 18 sati dnevno kako bi izložbene prostore velesajma doveli u besprijekorno stanje.

auto show4

Direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić istaknula je kako je Zagreb Auto Show, koji će se održavati od 5. do 10. travnja, prava je nacionalna dragocjenost, a ZV postaje srce poslovne i društvene komunikacije grada.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović ocijenio je da je tržište novih vozila na putu oporavka.

auto show19

Nakon novinarskog prijepodneva, Zagreb Auto Show već je poslijepodne privukao tisuće posjetitelja i procjene su da bi ga u pet dana održavanja moglo posjetiti od 120.000 do 150.000 ljudi. Sudeći po prvom danu, Zagreb Auto Show 2016. mogao bi podsjetiti na svoja najbolja izdanja. radio.hrt.hr

auto show21

auto show33

auto show36