Oslobađajuća presuda Šešelju je najblaže rečeno šokantna. Čovjek koji je odgovoran za zločine protiv čovječnosti, za progone na političkoj, rasnoj i vjerskoj osnovi, deportacije i prisilno premještanje, za kršenje zakona i običaja ratovanja, za ubojstva, mučenja i okrutno postupanje te bezobzirno razaranje i pljačku javne ili privatne imovine, oslobođen je po svim točkama optužnice

belgrade4

U jednom od brojnih komentara na presudu Šešelju dobro je rečeno: zna se kome su suci i Međunarodni sud odgovorni i tko ih može pozvati na odgovornost…

Mene zanima ono što je u našoj domeni odlučivanja – hoće li za svu silu propusta odgovarati hrvatski političari i dužnosnici koji nisu obavili posao za koji ih plaćamo mi, porezni obveznici?

Trinaest godina Vojislav Šešelj vrijeđao je i ismijavao sud, ponižavao žrtve i njihove obitelji, vrijeđao i klevetao, palio hrvatsku zastavu, ismijavao hrvatsku Predsjednicu Republike, vikao da želi Srbiju na linijama Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, veličao četnike, ponižavao Hrvate i hrvatsku državu.

Tadašnja vlast u Hrvatskoj odmahivala je rukom umjesto neprestanog traženja njegove osude, a čini se kako su čak i oni koji su osudu tražili, to činili nemarno.

Stoga od predsjednika Hrvatskog sabora g. Reineru i predsjednika Hrvatske Vlade g. Oreškovića tražimo istragu i sankcioniranje poznatih i manje poznatih hrvatskih  političara i dužnosnika koji su svojim radom ili neradom doprinijeli oslobađajućoj presudi Vojislava Šešelja.  Ovdje ću spomenuti samo državne odvjetnike g. Bajića i g. Cvitana koji još nisu podigli optužnicu protiv Šešelja. 

Potpišite peticiju ovdje:

http://www.citizengo.org/hr/pc/33838-ispravite-propuste-hrvatskih-politicara-u-slucaju-seselj

Sad je zadnji trenutak da Hrvatska okupi svoje snage, zauzme jasan i snažan stav prema međunarodnoj zajednici i precizno objasni opasnost sadašnje međunarodne politike za mir i stabilnost jugoistočne Europe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.