Koncert za život napunio Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog

Koncert za zivot Lisinski 63

Održan humanitarni KONCERT ZA ŽIVOT u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja

Koncert za zivot Lisinski 63

Uz arije iz poznatih opera Nabucca, Rigoletta, Carmen te Figarovog pira, brojni posjetitelji Koncerta za život u organizaciji Zagrebačke filharmonije u srijedu, 30. ožujka, prisjetili su se Ana Rukavine i maestra Vjekoslava Šuteja. Sedmi po redu Koncert za život ove su godine uz nastup Zagrebačke filharmonije uveličale i glazbene obitelji Surian i Šarić pod ravnanjem uglednog dirigenta Ive Lipanovića, a pridružio im se i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić

Koncert je održan pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba

U ispunjenoj glazbenoj večeri tijekom koje su posjetitelji mogli čuti neka od najpoznatijih svjetskih glazbenih ostvarenja, uživao je i gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić. Koncertu koji je slavio ono najdragocjenije – život, pridružili su se i izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske, gospodin Tomislav Madžar, ministrica socijalne politike i mladih, gospođa Bernardica Juretić, bivši predsjednik Hrvatskog sabora, gospodin Josip Leko te brojni drugi uvaženi gosti i prijatelji Zaklade koji su tijekom više od devet godina od osnutka Zaklade iznimno doprinijeli njenom radu i pomogli u spašavanju ljudskih života.

Koncert za zivot Lisinski 107

Zaklada Ana Rukavina, uz pomoć organizatora ovog koncerta Zagrebačke filharmonije te uz medijsku podršku Nove TV, građane želi podsjetiti kako svatko od nas u sebi nosi lijek kojim može doprinijeti u spašavanju života teško oboljelih u Hrvatskoj i u svijetu. Prihod prikupljen prodajom karata namijenjen je daljnjem širenju hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te usavršavanju mladih stručnjaka na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija. Širenjem Registra Zaklada želi povećati šanse za život teško oboljelih te im pružiti što bolju skrb omogućavanjem dodatnog usavršavanja mladih liječnika na nekim od najboljih svjetskih zdravstvenih institucija.

Boch Gordana Leto Bandic Siriscevic Lovric Lusetic
Boch, Gordana Leto, Bandić, Siriščevic, Lovrić, Lušetić

S održanih sedam Koncerata za život i brojnim akcijama upisa u Registar diljem Hrvatske, omogućeno je 59 transplantacija darivatelja iz hrvatskog Registra za pacijente u Hrvatskoj i inozemstvu čime je oboljelima i njihovim obiteljima darovana nova nada i prilika za život. Od 150 građana koliko ih je bilo upisano na početku rada Zaklade, danas je taj broj povećan na 50.832 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Saric i sinovi Surian i sinovi Ivo Lipanovic
Šarić i sinovi, Surian i sinovi, Ivo Lipanović

Boch Madzar Gordana Leto Mrsic Leko
Boch, Madžar, Gordana Leto, Mrsić, Leko