Rekordan broj novoosnovanih inozemnih podružnica u Beču

175 međunarodnih tvrtki u 2015. godini

WAW Bilanz2015 ohneLogo print 01

Beča je sve atraktivniji međunarodnim poduzećima, a to potvrđuje i činjenica da su u Beču 2015. godine svoje podružnice otvorila 175 međunarodna poduzeća, što je u usporedbi s 2014. godinom, kada je u Beču otvoreno 159 inozemnih tvrtki, porast od 10 posto.

Na državnoj je razini Beč tako zabilježio pet puta više novootvorenih međunarodnih podružnica od drugoplasirane austrijske pokrajine Koruške, gdje je sukladno podacima austrijskog ureda za statistiku registrirano 36 novih poduzeća. Nakon toga slijede Salzburg s 25 te Tirol s 20 i Donja Austrija s 18 tvrtki.

Novootvorena su poduzeća u 2015. godini u Beču stvorila 1.450 novih ranih mjesta i aktivirala investicije u vrijednosti od 630 milijardi eura.

I 2015. godine je već tradicionalno najveći broj poduzeća u Beč došao iz Njemačke (49), ali veliko su zanimanje za glavni austrijski grad pokazale i Mađarska s 18 te Italija s 14 poduzeća.

Zasluge za ovaj uspjeh može preuzeti Bečka gospodarska agencija (Wirtschaftsagentur Wien) koja u cijelom svijetu radi na promociji Beča kako značajnog gospodarskog središta.

„Ovaj rezultat potvrđuje da smo na dobrom putu. Naša će glavna zadaća i u buduće biti aktivnosti koje će pridonijeti osnivaju još većeg broja inozemnih podružnica u Beču“, kazala je povodom objave podataka članica bečkog poglavarstva zadužena za gospodarstvo Renate Brauner.