Hrvatska – Izrael 2-0

hrvatska izrael

U prvom pripremnom susretu uoči Europskog prvenstva u Francuskoj, hrvatska nogometna reprezentacija je Osijeku pred 15,000 gledatelja pobijedila Izrael 2-0 (2-0)

hrvatska izrael

Golove za ‘vatrene’ zabili su Ivan Perišić (4) i Marcelo Brozović (34)

Bila je to četvrta utakmica ‘vatrenih’ pod vodstvom Ante Čačića i četvrta pobjeda uz ukupnu razliku pogodaka 9-1. Hrvatska je s Čačićem na klupi dobila i Bugarsku (3-0), Maltu (1-0), te Rusiju (3-1).

Bio je to ujedno i jubilarni deseti nastup Hrvatske u Osijeku gdje nikada nije poražena (osam pobjeda, dva remija), ali i već deveta međusobna utakmica Hrvatske i Izraela, čime su se Izraelci pridružili Slovencima na vrhu popisa najčešćih suparnika Hrvatske nakon osamostaljenja.

Hrvatska je do osme pobjede uz jedan remi u međusobnim susretima stigla razigranom i brzom igrom u prvom dijelu i daleko slabijom predstavom u nastavku. dario Srna je zbog ozljede morao napustiti utakmicu.

Utakmicu između Hrvatske i Izraela s tribina stadiona Gradski vrt pratio je i hrvatski premijer Tihomir Orešković u društvu ministra znanosti, obrazovanja i športa Predraga Šustara i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera. Time je nakon dugo godina hrvatski premijer uživo pratio nogometnu reprezentaciju.

Hrvatsku u subotu očekuje još jedna provjera, ogled protiv Mađarske u Budimpešti.

‘Vatreni’ će na EURO-u u Francuskoj igrati u skupini D protiv Turske (12. lipnja, Pariz), Češke (17. lipnja St Etienne) i Španjolske (21. lipnja Bordeaux). hina

hrvatska izrael02