Smotrom “Puče moj” zaključen glazbeni program manifestacije “Dani kršćanske kulture 2016.”

Puče moj 1

U konkatedrali sv. Petra u Splitu 21. ožujka održan je veličajan tradicijski koncert korizmenih pučkih napjeva iz južne Hrvatske “Puče moj 2016.” koji je uvelike zadivljujućim izvedbama oduševo radoznalu publiku

Puče moj 1

Riječ je o dojmljivoj smotri korizmenih pučkih napjeva koja se s uspjehom već dvadeset i sedmu godinu tradicijski održava u konkatedrali na Veliki ponedjeljak u Splitu, a s kojom je zaključen ovogodišnji glazbeni program manifestacije “Dani kršćanske kulture”

Na taj način u Dalmaciji pa i prostranije nastoji se više kao dio baštine i i kulturske tradicije nego li iz same religiozno-liturgijske potrebe uščuvati, podržati, oživjeti, zapisati, snimiti i predstaviti ono što na tom području biva sačuvano od zaborava. Stoga baš u tu svrhu u sklopu manifestacije “Dani kršćanske kulture” nakladnička tvrtka Verbum snima te smotre pjevanja na nosače zvuka, pa je tako i ovom prigodom bio predstavljen nosač zvuka “Puče moj 2015.”, na kojem je snimljena lanjska smotra.

Puče moj 2

Nastupilo je 10 pučkih zborova u kojima je pjevalo više od dvjesto pivača iz župa Splitsko-makarske nadbiskupije iz Veloga Varoša, Jesenica, Srinjina, Kaštel Lukšića, Donjih Kaštela, Trilja, Kučina, Mravinaca, Tugara i Vranjica. Ovakva smotra pokazuje kako je mnoštvo nih koji sudjeluju u očuvanju baštine pritom se na poseban način raduju mladi koji su se priključili zborovima s kojima se napjevi prenose s koljena na koljeno.

Puče moj 3

Puče moj 4