Skip to content

Na Međunarodni dan poezije Julius Meinl poziva: Platite kavu stihom

Na Međunarodni dan poezije, u ponedjeljak, 21. ožujka, tvrtka Julius Meinl poziva građane da konzumiraju kavu i plate je stihovima, a riječ je o tradicionalnoj akciji koja se ove godine provodi u više od 30 zemalja

128048“Poezija može uljepšati svijet”, navodi tvrtka na službenoj stranici u Hrvatskoj u kojoj se također provodi akcija “Platite kavu stihom 2016”. Poziva građane da popiju šalicu kave ili čaja i račun podmire stihovima.

Tvrtka nazvana prema poduzetniku Juliusu Meinlu koji je osmislio vlastitu tehniku prženja kave 1877., promiče u svijetu kulturu bečke kavane koja je počela na prostoru Austro-Ugarskog Carstva, a danas je prisutna u više od 70 zemalja.

Bečka kavana povijesno je odigrala ključnu ulogu u oblikovanju bečke kulture, bila je mjesto sastajanja i stvaranja umjetnika.

“Platite kavu stihom” je sada već tradicionalna međunarodna inicijativa tvrtke i širi se sa svakim izdanjem. Okuplja i sjedinjuje poznate pjesnike i svakodnevne pjesnike, a ove godine u njoj sudjeluje više od 30 zemalja i 1250 ugostiteljskih objekata Julius Meinl. (Hina)