Prvi pulski Skate park službeno je otvoren natjecanjem pod nazivom Wanted Skate Contest. Skate park se nalazi u neposrednoj blizini Centra gradskih udruga Rojc

otvorenje skateparka

Cjelokupnu koncepciju izgradnje i uređenja Skate parka, kao i lokaciju u krugu Centra gradskih udruga Rojc, Grad Pula je dogovorio u koordinaciji s pulskim skejterima koji su bili uključeni u sve postupke, od idejnog rješenja do provedenog postupka javne nabave.

Projekt uređenja skate parka vrijedan je 1,5 milijuna kuna.

Radove su izvele tvrtke Vintijan iz Pule, slovenska Pro-Concrete iz Nove Gorice i 2MOVE B.V. DJ iz nizozemskog grada Goor.

Dugoočekivani uređeni prostor za sve ljubitelje vratolomija na “dasci s kotačima” rezanjem vrpce otvorio je pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je istaknuo kako se ovim parkom dodatno širi urbana priča Pule.

BORIS MILETIĆ:Nakon dugo vremena Skate park konačno postaje stvarnost i drago mi je što smo ga realizirali u suradnji sa samim korisnicima koji su od početka bili uključeni u projekt. Oni su nam sami dali smjernice i prijedloge što bi u parku htjeli imati te u konačnici danas imamo skate park uređen po najvišim europskim standardima.
Ovaj će park u potpunosti zadovoljiti potrebe svih korisnika i postati središnje mjesto okupljanja za sve one koji se bave ovom specifičnom sportskom aktivnošću, dodao je.

Miletić smatra da je ovo veliki događaj koji podržava kandidaturu Pule za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Hina

{youtube}78XQBbBEBTk|500|400|0{/youtube}