Gradski vrtovi novi su urbani trend

Nekada je bio trend bježati sa sela, a sada je san brojnih da dio sela vrate među velike urbane zgrade i asfalt. Gradski vrtovi posljednjih su godina postali pravi hit u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Čakovcu…

cvijece Velika Gorica

Sve više ljudi iz različitih razloga traži svoje malo zeleno utočište od 50-ak kvadrata. Mlađi roditelji kako bi djecu uživo podučili o onome što čitaju u udžbeniku iz prirode i društva, zaposleni kako bi se primirili stres i užurbani ritam, a nezaposleni i umirovljenici kako bi kvalitetno provodili vrijeme u dodiru s prirodom. Naravno, mnogima ovi vrtovi dobro dođu i zbog praktičnih razloga, sve što čovjek uzgoji ne mora kupiti.

Proljeće je stiglo i upravo sada mnogi nestrpljivo čekaju trenutak da krenu u svoju „vrtnu“ akciju. Gradovi periodično objavljuju natječaje za urbane vrtove jer su uvidjeli veliki interes za njima.

676bac9767f

U Zagrebu raspisan natječaj za dodjelu stotinu novih parcela

Grad Zagreb ovog proljeća dodjeljuje 109 novih parcela u gradskim vrtovima naŽitnjaku, Malešnici, Stenjevcu i u Maksimiru. Vrtne parcele daju se na korištenje na period od 2 godine bez naknade, s mogućnošću produljenja korištenja pod uvjetom da se korisnici prema istima odnose pažnjom dobrog gospodara – stoji u natječaju. 

Lokacije vrtnih parcela, njih ukupno 109 u površini od 50 m2 su:

– 101 na području Gradske četvrti Peščenica-Žitnjak, na lokaciji Ulica I. gardijske brigade „Tigrovi”,
– 1 na području Gradske četvrti Stenjevec, na lokaciji Ulica Savska opatovina I. odvojak,
– 7 na području Gradske četvrti Maksimir, na lokaciji Mandlova ulica.

Natječaj je otvoren do 30. ožujka, a više informacija možete pronaći OVDJE

penzic