Program ‘Uskrs u Splitu’ u organizaciji Turističke zajednice Splita počeo je u subotu u Dioklecijanovim podrumima gdje je uprizoren Križni put u živim slikama

pletenje maslina4 GKK

Program se nastavlja kroz cijeli tjedan, evo rasporeda:

Ponedljeljak 21.03. – srijeda 23.03. od 10 – 12 sati na Rivi
Sekcija umjetnika branitelja grada Splita ( ZUSVDDR ) će od ponedjeljka do srijede oslikavati na Rivi uskršnje jaje veličine jedan metar uz još mnogo manjih pisanica. Pozivaju se svi koji se žele uključiti da dođu na Rivu i sudjeluju u uskršnjoj čaroliji boja i oslikavanju pisanica. Oslikane pisanice mogu se ponijeti kući.

Utorak: 22.03. u 10 sati
HŽ Putnički prijevoz u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita organizira humanitarnu vožnju dječjega uskrsnog vlaka “Zeko-express” na relaciji Split – Labin Dalmatinski i natrag. Vlak iz Splita polazi u 10.00 sati. Vlak će voziti oko 100 djece iz splitskih udruga “Srce” (Udruga osoba s cerebralnom paralizom) i “Sanus” (Klub roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti), a uz prigodni program u kojemu će sudjelovati i članovi udruga, Zeko će djecu razveseliti darovima koje će osigurati Konzum.

Nedljelja Uskrs 27.03. od 10 – 12 sati na Prokurativama
Turistička zajednica grada Splita u suradnji s Udrugom kuhara SKMER prvi put organizira “Slasno Uskrsnje jutro” na Prokurativama na Uskrs. Građanima Splita i njihovim gostima podijelit će se uskršnje delicije: domaća šunka pečena u kruhu, sirnice, pisanice, domaći kruh, mlada kapulica i cvijet soli. Turistička zajednica organizira igru za najmlađe, najspretnije očekuju bogate nagrade, a svih će zabavljati grupa Providenca.

Ponedjeljak 28.03. otvaranje sajma u 12 sati na Rivi
Od 28.03.2016. do 01.04. 2016. posjetite SPALATUM EXPO na Rivi u organizaciji tvrtke Spalatum DMC d.o.o. Sajam će trajati četiri dana na kojem će biti prezentirane tradicionalne Uskršnje delicije i bogata turistička ponuda Splita i Dalmacije.

Leave a Reply